Čerstvé mascarpone sa skvele hodí k príprave koláčov, zoradili sme teda na jednom mieste recepty ako využiť mascarpone k príprave dezertov, koláčov a zákuskov.
Mascarpone koláč, recepty ako využiť mascarpone
Ide o krémový syr vyrábaný zo smotany pôvodom z Lombardie. Dnes ho vyrábajú v prevádzkach po celom Taliansku a úplne bežne sa dá kúpiť v našich obchodoch.
Aj u nás je momentálne veľmi obľúbené najmä na prípravu skvelých sladkých dezertov. Ak si kladiete otázku ako využiť mascarpone, alebo hľadáte recepty s mascarpone nepečené, máme pre vás inšpiráciu.
Zmiešané s ricottou sa dá napríklad využiť aj ako maslo. Čerstvý vonia ako smotana. Skvelý je na prípravu výborného zákusku cheesecaku, alebo dezertu do pohára.
Prečítajte si
Koláč s mascarpone fantastický, svieži recept
Dezert do pohára s mascarpone, banánom a jahodami
Ingrediencie: 250 gramov mascarpone, 400 mililitrov šľahačkovej smotany, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 banány, 250 gramov jahôd, 3 hrste piškót, 20 gramov čokolády.
Do misky nalejeme šľahačkovú smotanu (aspoň 33 percent tuku). Pridáme vanilkový cukor s mascarpone a opatrne premiešame. Túto zmes vyšľaháme do tuhej šľahačky. Do pohárikov postupne vrstvíme ingrediencie - vrstva piškót, šľahačky, jahôd, banánov...vrstvy medzi sebou striedame.
Ako najvrchnejšiu vrstvu necháme mascarpone šľahačku. Poháriky dozdobíme nastrúhanou čokoládou. Dezert je najlepší až po pár hodinách v chladničke, za ten čas piškóty stihnú pekne zmäknúť. Kliknite si na celý recept.