Najlepšie fliačky s kapustou - Tradičný recept

Vyskúšajte tento tradičný recept na kapustové fliačky z kuchyne portálu Ženy v meste. Fliačky s kapustou sú jednoduchým a chutným jedlom, ktoré si nájde miesto v každej kuchyni. Pripravte ich rýchlo a ľahko, a potešte svoju rodinu.

Ingrediencie

  • 1 ks hlávková biela kapusta (menšia hlávka cca 1 kg)
  • 400 g cestoviny fliačky (prípadne iný druh)
  • 2 ks biela cibuľa strednej veľkosti
  • menší kus slanina (cca 100 g) nemusí byť
  • maslo podľa potreby
  • 1 polievková lyžica kryštálový cukor, soľ, mleté čierne korenie (nemusí byť)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Fliačky s kapustou - Postup receptu

  1. Hlávkovú bielu kapustu očistíme (zbavíme hlúbika) a nastrúhame alebo nakrájame na tenké rezančeky.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno, slaninu zbavíme kože a nakrájame na menšie kocky.
  3. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme slaninu a cibuľu. Ak nepoužívame slaninu, pridáme iba maslo. Restujeme cca 5 minút, slanina pustí tuk, cibuľa zavonia.
  4. Pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu. Keď je kapusty veľa, ona dusením zmäkne a zmenší objem. Pridáme cukor pre karamelovú chuť a soľ podľa potreby, a za stáleho miešania pražíme cca 10 minút. Kapustu môžeme podlevať vodou a dusiť do zmäknutia podľa obľuby.
  5. Počas dusenia kapusty si uvaríme fliačky podľa návodu. Najlepšie sú domáce, ale kvalitné kúpené cestoviny sú tiež vhodné.
  6. Uvarené cestoviny prepláchneme vlažnou vodou a pridáme k udusenej kapuste. Premiešame, aby sa fliačky spojili so sladkou kapustou. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom podľa chuti. Môžeme pridať aj trochu surového masla pre krémovú konzistenciu. Fliačky so sladkou kapustou prehrejeme a ihneď podávame. Pre maškrtníkov môžeme pridať slaninu osobitne.

Dobrú chuť! 

Odporúčané recepty