Najlepšia domáca krtkova torta, recept originál z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte si s nami pripraviť výbornú domácu pochúťku.
Domáca krtkova torta - fotorecept kliknite
Krtkova torta je top! Možno aj pre to o nej vzniklo na internete toľko vtipov. 😀
Túto fajnú tortičku je možné spraviť si komplet doma i bez zakúpenia známeho polotovaru.
A nie je to ani náročné. Odporúčam krkovu tortu vyskúšať!
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší metrový koláč, originál recept. Vyskúšajte aj naše nápady ako jednoducho ozdobiť tortu.
🛒 [OBJAVTE najoceňovanejší román súčasnosti - Ženy v meste ODPORÚČAJÚ, kliknite si tu]
Výborná domáca krtkova torta - ingrediencie
Cesto:
- 4 vajcia
- 125 gramov kryštálového cukru
- Štipka soli
- ½ decilitra mlieka
- 125 gramov masla
- 150 gramov polohrubej múky
- 50 gramov kakaa
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
Plnka:
- 3 banány
- 250 gramov mascarpone
- 250 gramov jemného tvarohu
- 250 mililitrov šľahačkovej smotany
- 1 sáčok vanilkového cukru
- 50 gramov čokolády na varenie
Výborná domáca krtkova torta. Foto - Jaja
Domáca krtkova torta - postup receptu
- Zmiešame suché ingrediencie do korpusu: múku, kakao a prášok do pečiva.
- Bielka, štipku soli a polovicu cukru vyšľaháme do tuhého snehu.
- V inej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s druhou polovicou cukru. Pri šľahaní postupne pridávame žĺtka, vlažné mlieko a zmes suchých ingrediencií. Nakoniec opatrne pridávame sneh z bielok.
- Na okrúhlu formu dáme papier na pečenie a na to nami vytvorené cesto. Zmes pečieme pri teplote 180 stupňov približne pol hodinu. Keď je korpus upečený, necháme ho vychladnúť.
- Kým nám chladne korpus, môžeme si spraviť plnku. Do misy dáme vanilkový cukor, šľahačkovú smotanu a mascarpone a vyšľaháme ich do tuhého krému. Nakoniec primiešame do zmesi tvaroh s nastrúhanou čokoládou na varenie.
- Korpus okrem okrajov vydlabeme do hĺbky približne dvoch centimetrov, vydlabané cesto si odložíme nabok. Ošúpané banány prekrojíme po dĺžke a ukladáme nahusto na vydlabané dno korpusu tak, aby sme ho celé zaplnili.
- Na takto pripravený korpus dáme krém, z ktorého spravíme kopček. Celý vrch pokryjeme vydlabaným korpusom a trochu zatlačíme, aby držal tvar. Krtkovu tortu dáme ešte aspoň na hodinku odležať do chladničky.
Dobrú chuť! ❤️
Tradičný recept vynikajúci medový krémeš zo špaldovej múky