Malinový koláč s tvarohom
- Čas prípravy: 30 minút
- Čas pečenia: 10 minút
- Počet porcií: 9-12 kúskov
Lahodné spojenie roztierateľného tvarohu, sušených malín, mletých mandlí, krému z mascarpone a polevy z bielej čokolády. Máme pre vás ľahučký koláč, ktorý pripomína obľúbenú mliečnu sladkosť, najčastejšie chladenú počas letných mesiacov a obalenú v piškótovom ceste.
Prípravu zvládne skutočne každý a nemusíte si na dezert vyhradzovať celé dopoludnie - stačí 40 minút! Taktiež v ňom nenájdete ani štipku múky, takže si koláč obľúbia aj tí, ktorí sú na bezlepkovej diéte.
Krém na náš koláč sme dochutili malinami sušeným mrazom. Dnes takéto ovocie dostanete aj v potravinách a preto nemusíte zostať striktne pri malinách, ale môžete ochutiť váš koláč hocijakým iným ovocím podľa chuti. Mrazom sušené ovocie dodá na záver nielen na celkovej chuti, ale aj na prínose rôznych vitamínov.
Tvarohový koláč od nás skutočne stojí za vyskúšanie! Prajeme vám, aby sa podaril podľa predstáv!
Máme pre vás aj fotorecept na šťavnatý strúhaný koláč s tvarohom v prípade, že by vám z nášho receptu zvýšil. Inšpirujte sa!
Tip z nášho eshopu
Ingrediencie na koláč
Cesto:
- 4 vajcia
- 70 g kryštálového cukru
- 80 g mletých mandlí
- Štipka soli
Krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g roztierateľného tvarohu
- 100 g bielej čokolády
- 20 g mrazom sušených malín
Poleva:
- 50 ml šľahačkovej smotany (33-40%)
- 100 g bielej čokolády
Tvarohový koláč s malinami: Postup receptu na ľahký koláč
1. Vajcia vyšľaháme so soľou a cukrom do nadýchanej peny.
2. Prisypeme mleté mandle a stierkou zamiešame.
3. Vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme do rúry, vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme cca 10-12 minút.
4. Po upečení vyberieme a necháme na plechu chladnúť. Potom opatrne stiahneme papier na pečenie. Cesto si položíme na pracovnú dosku a prekrojíme ho na dve rovnaké časti.
5. Krém si pripravíme tak, že do misy pridáme mascarpone a tvaroh. Krátko prešľaháme, kým sa hmota nespojí. Zatiaľ si dáme do vodného kúpeľa roztápať bielu čokoládu.
6. Prisypeme podrvené sušené ovocie. Opäť len krátko zašľaháme.
7. Prilejeme roztopenú bielu čokoládu, no nie úplne horúcu, ale necháme ju trochu vychladnúť. Opäť zašľaháme do krému.
8. Na jednu polovicu cesta nanesieme krém. Rovnomerne ho rozotrieme. Následne prikryjeme druhou polovicou cesta a jemne zatlačíme.
9. Polevu si pripravíme tak, že do misky pridáme nalámanú bielu čokoládu. Smotanu dáme zatiaľ zohriať do hrnca. Pozor! Nesmie začať vrieť! Horúcou smotanou potom zalejeme kúsky čokolády a miešame do rozpustenia. Ak sa čokoláda nerozpustí úplne, premiestnime misku do vodného kúpeľa a zahrievame za stáleho miešania do roztopenia a spojenia čokolády so smotanou.
10. Polevu nalejeme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky na aspoň 3-4 hodiny, ideálne cez noc.
Hotovo! Nech sa páči, tu je finálny výsledok ľahkého tvarohového koláča s malinami:
Dobrú chuť k nemu želajú Ženy v meste!