Delikátna domáca francúzska polievka chutí úžasne. Vyskúšajte recept originál z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Chutná a výdatná polievka vynikajúcej chuti, s mletým mäsom, zeleninou, samozrejme aj s mušličkami. Už si len zaželať dobrú chuť.
Delikátna domáca francúzska polievka - fotorecept kliknite
Chutná polievka zahreje a zasýti. Výdatná polievka je skvelá na obed, aj na večeru. Francúzska polievka je jedna z najikonickejších domácich polievok, určite ste ju už vyskúšali.
Tento recept vám určite pripomenie časy minulé v novom a modernom prevedení. Vyskúšajte si doma pripraviť delikátnu francúzsku polievku.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás v ponuke mnoho úžasných receptov na polievky bez mäsa, s mäsom, výdatné, krémové, zeleninové, fit, bez múky, strukovinové, vývary. Stačí si iba vybrať najlepšie polievky so značkou Ženy v meste - kliknite
Recept pre vás výborný bravčový guláš alebo gulášová polievka bez múky
Delikátna domáca francúzska polievka - výborná chuť, úspech zaručený
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 4-5
Obľúbený recept
Vynikajúca domáca francúzska polievka - ingrediencie
- 250 g mleté mäso (bravčové alebo hovädzie)
- 2 polievkové lyžice masla (na restovanie zeleniny)
- 1 polievková lyžica oleja (na restovanie mäsa)
- 1 ks väčšia mrkva
- 1 ks menší petržlen
- kúsok póru (10 cm) alebo 2 ks mladá cibuľka spodná časť
- 1 strúčik cesnaku (podľa chuti, môžete aj vynechať)
- 1 plná hrsť cestovín mušličky (pri celiakii, cestoviny bez lepku)
- na dochutenie: 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky, soľ, vegeta (ak používate, najlepšia je bez soli), mleté čierne korenie, celá rasca, troška kurkumy (nie je tradičná, ale skvelá na kĺby a zápaly)
- na ozdobenie (doplnenie vitamínu C): petržlenová vňať, pažítka, pierka z jarnej cibuľky
Delikátna domáca francúzska polievka. Foto - Nela
Vynikajúca domáca francúzska polievka - postup receptu
- Mäso si pomelieme. Môžeme zvoliť ako mäso bravčové (chudšie), ale aj hovädzie. V našom recepte je mäso hovädzie, aj bravčové (mix).
- Na prípravu francúzskej polievky použijeme kúsok póru, môžeme aj mladú cibuľku, mrkvu, petržlen, aj trošku cesnaku, pre jej lepšiu chuť.
- Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky, môžeme ju však aj nastrúhať. Pór alebo jarnú cibuľku (spodnú časť) nakrájame na rezančeky.
- Osobitne opražíme mäso na lyžici oleja, aby sa zatiahlo. Do väčšieho hrnca pridáme maslo, necháme prehriať, pridáme nakrájaný pór.
- Dávate do polievky petržlen? Pridajte aj hlavičku. Dodá polievke fantastickú chuť. Nakoniec pridáme aj mrkvu, petržlen a celý cesnak.
- Zeleninu orestujeme, restovaním získa polievka skvelú chuť. Pridáme mletú červenú papriku, soľ, (vegetu), korenie, rascu aj (kurkumu).
- Môžeme pridať aj pierka z jarnej cibuľky, dodá polievke aj ďalší vitamín C. Nakoniec k zelenine pridáme orestované mäso, premiešame.
- Pridáme horúcu vodu (1,5 l), podľa hustoty polievky. Varíme do mäkka, dochutíme. Cestoviny uvaríme osobitne. Nakoniec pridáme vňať.
Tip na záver: Ak bravčové a hovädzie mäso neobľubujete, pridajte mleté kuracie alebo morčacie mäso. Aj v tejto verzii bude francúzska polievka chutiť úžasne. Vynikajúca, voňavá a chutná francúzska polievka pre celú rodinu.
Dobrú chuť.
Inšpirujte sa veľmi chutná sviatočná polievka s mäsovými knedličkami