Red Velvet muffiny
- Čas prípravy: 30 minút
- Čas pečenia: 20 minút
- Počet porcií: 12 kúskov
Červené zamatové dezerty (Red Velvet) pochádzajú pôvodom z Ameriky. Pod týmto pojmom si môžeme predstaviť elegantne vyzerajúci zákusok v luxusnej, červeno bielej kombinácií, ktorý sa pýši svojim krehkým, nadýchaným cestom. Sýta červená farba sa typicky získava vďaka chemickej reakcií, ktorú vytvára jablčný ocot, kefír a kakao. Náš recept bude trošku iný - tradičnú červenú farbu cesta si vytvoríme na základe potravinového farbiva.
Existuje mnoho Red Velvet verzií dezertov, od tradičných brownies, cez talianske tiramisu, dokonca až po cheesecake. Ženy v meste vám dnes ukážu, ako si nachystať mini muffiny v Red Velvet štýle s lahodným, čokoládovo mascarpone krémom navrchu zákuskov. Výsledok určite neoľutujete!
Veľa šťastia s celkovou prípravou želáme!
Aby sa vám lepšie postupovalo s muffinmi, odporúčame nahliadnuť aj na tradičný recept na pečenie muffinov s pridanými marhuľami. Inšpirujte sa ich detailnými foto krokmi aj pri chystaní Red Velvet mini muffinov!
Tip z nášho eshopu
Ingrediencie na muffiny
Cesto:
- 125 g hladkej múky
- ¼ ČL prášku do pečiva
- ¼ ČL soli
- 10 g kakaa
- 125 ml kefíru
- 1 PL červeného potravinárskeho farbiva (musí byť tekuté)
- 60 g masla
- 120 g krupicového alebo práškového cukru
- 1 vajce
- ½ ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL jablčného octu (môže byť aj klasický)
Krém:
- 250 g mascarpone
- 30 g krupicového alebo práškového cukru
- 100 ml smotany na šľahanie
- 100 g bielej čokolády
Red Velvet mini muffiny: Postup originál receptu
1. Do veľkej misy dáme zmäknuté maslo. Prisypeme k nemu krupicový / práškový cukor. V druhej mise zmiešame múku s práškom do pečiva, soľou a kakaom. Do hrnčeka nalejeme kefír, do ktorého rozmiešame červené potravinové farbivo. Do malého pohára alebo šálky si zatiaľ nasypeme čistú sódu. Rúru dáme medzitým vyhrievať na 175 stupňov.
2. Formu na muffiny alebo silikónové formičky vystelieme papierovými muffinovými košíčkami.
3. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom. Keď sa spoja, pridáme vajce. Vyšľaháme do peny.
4. Prisypeme polovicu múčnej zmesi. Na nízkych otáčkach zašľaháme.
5. Prilejeme aj zafarbený kefír. Poriadne zašľaháme.
6. Následne prisypeme druhú polovicu múčnej zmesi. Opäť zašľaháme.
7. K sóde v samostatnej šálke prilejeme jablčný ocot. Zmes začne peniť, tak ju zamiešame a penu nalejeme k cestu. Stierkou zapracujeme.
8. Cesto rovnomerne rozdelíme do 12 pripravených košíčkov. Pečieme na 175 stupňoch cca 15-20 minút podľa potreby. Vyberieme z rúry a necháme ďalších 10-15 minút chladnúť. Potom vyberieme z formy.
9. Zatiaľ si pripravíme krém: studené mascarpone krátko vyšľaháme s cukrom a bielu čokoládu dáme roztopiť.
10. Prilejeme vychladenú smotanu na šľahanie. Vyšľaháme s mascarpone do pevného krému.
11. Prilejeme aj roztopenú bielu čokoládu, len nie príliš horúcu a krátko zašľaháme tak, aby sa všetko dobre prepojilo. Naplníme cukrárske vrecko a krém dáme do chladničky stuhnúť na cca 2 hodiny. Zdobiť sa s ním dá aj okamžite po príprave, no odporúčame ho použiť až po úplnom zatuhnutí. Hotovo!
No a takto by už mali vyzerať vaše elegantné Red Velvet mini muffiny! Krásne a vláčne, však? Nech vám chutia!