Red Velvet muffiny

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 20 minút
  • Počet porcií: 12 kúskov

Červené zamatové dezerty (Red Velvet) pochádzajú pôvodom z Ameriky. Pod týmto pojmom si môžeme predstaviť elegantne vyzerajúci zákusok v luxusnej, červeno bielej kombinácií, ktorý sa pýši svojim krehkým, nadýchaným cestom. Sýta červená farba sa typicky získava vďaka chemickej reakcií, ktorú vytvára jablčný ocot, kefír a kakao. Náš recept bude trošku iný - tradičnú červenú farbu cesta si vytvoríme na základe potravinového farbiva.

Existuje mnoho Red Velvet verzií dezertov, od tradičných brownies, cez talianske tiramisu, dokonca až po cheesecake. Ženy v meste vám dnes ukážu, ako si nachystať mini muffiny v Red Velvet štýle s lahodným, čokoládovo mascarpone krémom navrchu zákuskov. Výsledok určite neoľutujete!

Veľa šťastia s celkovou prípravou želáme!

Aby sa vám lepšie postupovalo s muffinmi, odporúčame nahliadnuť aj na tradičný recept na pečenie muffinov s pridanými marhuľami. Inšpirujte sa ich detailnými foto krokmi aj pri chystaní Red Velvet mini muffinov!

Ingrediencie na muffiny

Cesto:

  • 125 g hladkej múky
  • ¼ ČL prášku do pečiva
  • ¼ ČL soli
  • 10 g kakaa
  • 125 ml kefíru
  • 1 PL červeného potravinárskeho farbiva (musí byť tekuté)
  • 60 g masla
  • 120 g krupicového alebo práškového cukru
  • 1 vajce
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL jablčného octu (môže byť aj klasický)

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 30 g krupicového alebo práškového cukru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g bielej čokolády

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Red Velvet mini muffiny: Postup originál receptu

1. Do veľkej misy dáme zmäknuté maslo. Prisypeme k nemu krupicový / práškový cukor. V druhej mise zmiešame múku s práškom do pečiva, soľou a kakaom. Do hrnčeka nalejeme kefír, do ktorého rozmiešame červené potravinové farbivo. Do malého pohára alebo šálky si zatiaľ nasypeme čistú sódu. Rúru dáme medzitým vyhrievať na 175 stupňov.

Red Velvet muffiny: Krok 1

2. Formu na muffiny alebo silikónové formičky vystelieme papierovými muffinovými košíčkami.

Red Velvet muffiny: Krok 2

3. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom. Keď sa spoja, pridáme vajce. Vyšľaháme do peny.

Red Velvet muffiny: Krok 3

4. Prisypeme polovicu múčnej zmesi. Na nízkych otáčkach zašľaháme.

Red Velvet muffiny: Krok 4

5. Prilejeme aj zafarbený kefír. Poriadne zašľaháme.

Red Velvet muffiny: Krok 5

6. Následne prisypeme druhú polovicu múčnej zmesi. Opäť zašľaháme.

Red Velvet muffiny: Krok 6

7. K sóde v samostatnej šálke prilejeme jablčný ocot. Zmes začne peniť, tak ju zamiešame a penu nalejeme k cestu. Stierkou zapracujeme.

Red Velvet muffiny: Krok 7

8. Cesto rovnomerne rozdelíme do 12 pripravených košíčkov. Pečieme na 175 stupňoch cca 15-20 minút podľa potreby. Vyberieme z rúry a necháme ďalších 10-15 minút chladnúť. Potom vyberieme z formy.

Red Velvet muffiny: Krok 8

9. Zatiaľ si pripravíme krém: studené mascarpone krátko vyšľaháme s cukrom a bielu čokoládu dáme roztopiť.

Red Velvet muffiny: Krok 9

10. Prilejeme vychladenú smotanu na šľahanie. Vyšľaháme s mascarpone do pevného krému.

Red Velvet muffiny: Krok 10

11. Prilejeme aj roztopenú bielu čokoládu, len nie príliš horúcu a krátko zašľaháme tak, aby sa všetko dobre prepojilo. Naplníme cukrárske vrecko a krém dáme do chladničky stuhnúť na cca 2 hodiny. Zdobiť sa s ním dá aj okamžite po príprave, no odporúčame ho použiť až po úplnom zatuhnutí. Hotovo!

Red Velvet muffiny: Krok 11No a takto by už mali vyzerať vaše elegantné Red Velvet mini muffiny! Krásne a vláčne, však? Nech vám chutia!

Red Velvet muffiny: Finálny výsledok