Zmenšenina Pavlovej torty alebo mini Pavlovky – sú ľahšie na prípravu a ešte chutnejšie. Vyskúšajte overený recept z kuchyne portálu Ženy v meste.
Mini Pavlovky, overený fotorecept - kliknite
Mini Pavlovky sa dajú považovať za dezert, ktorý prudko konkuruje svojej objemnejšej príbuznej - Pavlovej torte. Každý, kto už skúsil pripraviť Pavlovku, si isto povie, že mini Pavlovky sú jednoduchšie.
Netreba sa zapodievať veľkými korpusmi cesta a tŕpnuť, či sa správne upečú. V malom to ide ľahšie a to platí aj pre Pavlovky.
Ktovie prečo, ale niektorí hovoria, že aj chutia lepšie než tortová verzia. Skrátka vyzerajú krásne.
Poďte si pozrieť podrobný foto recept na webe Ženyvmeste.sk a budete mať chuť si ich okamžite pripraviť.
Mini Pavlovky vás určite očaria.
- Čas prípravy (celkovo spolu): 2 hodiny
- Čas tepelnej úpravy: 60 minút
- Počet porcií: 12
Máme pre vás aj recept na výbornú čokoládovú tortu s parížskym krémom
Ingrediencie na mini Pavlovky
- 4 bielky,
- 200 g kryštálového cukru,
- štipka soli,
- 2 PL šťavy z citróna,
- puding Zlatý klas,
- 250 g mascarpone,
- 250 ml šľahačky,
- 1 vanilkový cukor,
- 100 g práškového cukru,
- čerstvé bobuľové ovocie
Najlepšie mini pavlovky, overený recept. Foto - Slávka
Mini Pavlovky, postup receptu
- Šľaháme bielky so štipkou soli.
- Postupne pridávame kryštálový cukor.
- Nasleduje citrónová šťava a do zmesi zašľaháme aj puding.
- Na papier na pečenie si urobíme 12 kruhov, na ktoré natrieme vyšľahanú bielkovú zmes.
- Rovnako tak postupujeme s vrchnými kolieskami.
- Pečieme na 100 stupňov Celzia asi 20 minút. Potom dáme na 50 stupňov a ešte 10 minút dopekáme.
- Tortičky majú byť na povrchu chrumkavé a zvnútra ešte vláčne.
- Mascarpone zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, vanilkovým a práškovým cukrom. To bude plnka.
- Mini Pavlovky naplníme krémom, do stredu dáme ovocie a posypeme práškovým cukrom.
- Vyskúšajte aj náš fotorecept - kliknite na fotky v galérií.
Dobrú chuť.