Najlepšie banánové palacinky, recept na zdravé a skvelé sladké jedlo. Vyskúšajte obľúbené palacinky v banánovej variácii z kuchyne portálu Ženy v meste. 🍌
Najlepšie banánové palacinky
Palacinky sú vynikajúce na každý spôsob. A veruže tých variácií je mnoho, tak prečo si ich trochu nepoprestriedať? Ja sa s obľubou vraciam k verzii banánových palaciniek.
Zrelé banány sú dostatočné sladké, takže vôbec nie je potrebné pridať cukor.
Múka sa dá použiť aj klasická pšeničná, avšak špaldová má blahodarnejší vplyv na ľudské telo a navyše dodá palacinkám trošku zo svojej špecifickej špaldovej chuti. 🍌
Vyskúšajte aj recept na vynikajúce slané palacinky so šampiňónmi, recept čím naplniť slané palacinky. Skúste aj najlepšie palacinky na svete.
Recept pre vás
Ingrediencie
(2 porcie / 7-8 palaciniek )
- 2 zrelé banány
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička škorice
- štipka soli
- kokosový olej (alternatíva: slnečnicový olej)
- hrnček špaldovej múky (môže byť hladká i polohrubá)
- hrnček mlieka
Najlepšie banánové palacinky, zdravý recept. Foto - Jaja
Postup receptu
- Všetky suroviny okrem oleja zmixujeme na hladkú hmotu.
- Na rozpálenú panvicu s trochou kokosového oleja nalejeme naberačku cesta a naklonením ho necháme roztiecť po celej ploche panvice. Po chvíli banánovú palacinku obrátime a pražíme ďalej, až kým nenaberie peknú zlatohnedú farbu aj z druhej strany. Pokračujeme, kým sa nám neminie všetko cesto.
- Hotovo! Palacinky podávame s čím len chceme - lekvár, javorový sirup, ovocie...čokoľvek, čo je doma a chutí nám.
Dobrú chuť. A tu je recept na tradičné palacinky. Vyskúšajte aj recept na výborné šišky, tradičné, domáce, fašiangové