Najlepšie banánové palacinky, recept na zdravé a skvelé sladké jedlo. Vyskúšajte obľúbené palacinky v banánovej variácii z kuchyne portálu Ženy v meste. 🍌

Najlepšie banánové palacinky

Palacinky sú vynikajúce na každý spôsob. A veruže tých variácií je mnoho, tak prečo si ich trochu nepoprestriedať? Ja sa s obľubou vraciam k verzii banánových palaciniek.

Zrelé banány sú dostatočné sladké, takže vôbec nie je potrebné pridať cukor.

Múka sa dá použiť aj klasická pšeničná, avšak špaldová má blahodarnejší vplyv na ľudské telo a navyše dodá palacinkám trošku zo svojej špecifickej špaldovej chuti. 🍌

Vyskúšajte aj recept na vynikajúce slané palacinky so šampiňónmi, recept čím naplniť slané palacinky. Skúste aj najlepšie palacinky na svete.

 

 

Ingrediencie

(2 porcie / 7-8 palaciniek )

  • 2 zrelé banány
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička škorice
  • štipka soli
  • kokosový olej (alternatíva: slnečnicový olej)
  • hrnček špaldovej múky (môže byť hladká i polohrubá)
  • hrnček mlieka

 

 

Najlepšie banánové palacinky, zdravý recept. Foto - Jaja

 

Postup receptu

  1. Všetky suroviny okrem oleja zmixujeme na hladkú hmotu.
  2. Na rozpálenú panvicu s trochou kokosového oleja nalejeme naberačku cesta a naklonením ho necháme roztiecť po celej ploche panvice. Po chvíli banánovú palacinku obrátime a pražíme ďalej, až kým nenaberie peknú zlatohnedú farbu aj z druhej strany. Pokračujeme, kým sa nám neminie všetko cesto.
  3. Hotovo! Palacinky podávame s čím len chceme - lekvár, javorový sirup, ovocie...čokoľvek, čo je doma a chutí nám.

Dobrú chuť. A tu je recept na tradičné palacinky. Vyskúšajte aj recept na výborné šišky, tradičné, domáce, fašiangové