Pavlova torta bielučká a ľahká ako sneh. Pripravte si s nami tortu pomenovanú po známej baletke z kuchyne portálu Ženy v meste.
Pavlova torta, bielučká a ľahká ako sneh - fotorecept kliknite
Predstavte si kombináciu ľahkého snehu s krémovou mascarpone plnkou a k tomu čerstvé ovocie. Ako z rozprávky, v ktorej chuťové poháriky tancujú na bále a neskutočnú dobrotu si vychutnávajú pri každom tóne omamnej hudby.
Neexistuje asi nič lepšie ako Pavlova torta s ovocím. Každý si ju môže pripraviť podľa seba; s ovocím, ktoré má najradšej. Ak sa desíte sušenia vyšľahaných bielkov, nie je to nič zložité. Stačí zachovať zopár zásad a vaša Pavlova sa isto podarí.
Na webe NajlepšieKoláče si ukážeme ako postupovať, aby sme dospeli k zdarnému výsledku v podobe tej najchutnejšej sladkosti. Dôležité je nepoužívať ovocie z konzervy alebo akokoľvek tepelne upravené. Pustilo by šťavu a torta by bola príliš odvlhnutá. Treba radšej zvoliť čerstvé druhy, svieže, chutné, krásne.
Tak poďme sa pustiť do prípravy Pavlovy – torty, ktorá nesie meno po známej baletke.
Pavlova torta
- Čas prípravy (celkovo spolu): 2 hodiny
- Čas tepelnej úpravy: 55 minút
- Počet porcií: 10
Máme pre vás aj recept na výbornú čokoládovú tortu s parížskym krémom
Ingrediencie na pavlovu tortu
(na 10 porcií)
- 6 bielkov,
- 300 g kryštálového cukru,
- štipka soli,
- šťava z polky citróna,
- puding Zlatý klas,
- 500 g mascarpone,
- 250 ml šľahačky,
- 1 vanilkový cukor,
- 100 g práškového cukru,
- 2 PL vaječného likéru
Pavlova torta, bielučká a ľahká ako sneh. Overený recept. Foto - Slávka
Postup receptu na pavlovu tortu
- Šľaháme bielky so štipkou soli.
- Postupne pridávame kryštálový cukor.
- Nakoniec dáme citrónovú šťavu a do zmesi zašľaháme aj puding.
- Na papier na pečenie si urobíme dva kruhy, na ktoré natrieme vyšľahanú bielkovú zmes. Pečieme na 100 stupňov Celzia 40 minút. Potom dáme na 50 stupňov a ešte 15 minút dopekáme. Tortičky majú byť na povrchu chrumkavé a z vnútra ešte vláčne, mäkké.
- Mascarpone zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, vanilkovým a práškovým cukrom a tiež vaječným likérom.
- Na cesto natrieme krém a prekladáme ho ľubovoľným ovocím. Pridáme ďalšiu vrstvu a postup zopakujeme. Povrch torty posypeme čerstvým ovocím podľa vlastného uváženia.
- Pozrite si kompletný recept na Pavlovu tortu aj s fotkami vo fotogalérií - kliknite
Dobrú chuť.