Najlepšia restovaná kuracia pečeň. Keď obľubujete pečeň, tak potom vyskúšajte rýchly recept z kuchyne portálu Ženy v meste.
Restovaná kuracia pečeň - fotorecept kliknite
Restovaná kuracia pečeň patrí medzi minútkové jedlá. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka overený recept aj na túto pochúťku. Keď pečeň nemusíte, pripravte si inú dobrotu z našej kuchyne. Ponuka je široká a zaujímavá. Dobrú chuť.
Pripraviť chutnú restovanú kuraciu pečeň je úplne jednoduché. Ešte ste ju nerobili? Vyskúšajte rýchly a chutný recept z dielne kuchyne portálu Ženy v mete. Potrebujete iba zopár minút.
Kuracia pečeň má vysoký obsah živín ako železo, vitamíny A, B a K. Obsahuje tiež selén, zinok, meď a fosfor.
Aj keď je zatracovná kvôli hromadeniu sa škodlivých látok v nej, je výborným zdrojom železa. Keď trpíte anémiou, práve 100g pečene pokryje dennú dávku železa.
Vyskúšajte aj minútku z bravčového karé, ktorú si zamilujete
Najlepšia restovaná kuracia pečeň, jednoduchá a rýchla
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 4
Obľúbený recept
Rýchla restovaná kuracia pečeň - ingrediencie
- 800 g kuracia pečeň
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 ks veľká cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku (podľa chuti)
- na dochutenie: mletá červená paprika, celá (drvená) rasca, mleté čierne korenie, sušený majorán, soľ
- na zahustenie: trochu Solamylu rozmiešaného vo vode (nemusí byť)
Najlepšia restovaná kuracia pečeň. Foto - Nela
Rýchla restovaná kuracia pečeň - postup receptu
- Kuraciu pečeň umyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájame na menšie kúsky. Dusiť môžeme aj celé kusy. Záleží, ako nám chutí. Cibuľu nakrájame nadrobno. Pripravíme si väčšiu panvicu s prikrývkou.
- Na oleji orestujeme cibuľu do sklovita. Pridáme pečeň, zasypeme mletou červenou paprikou. Okoreníme. Solíme až nakoniec. Pečeň opečieme, aby sa zatiahla. Prikryjeme ju a dusíme cca 5 minút.
- Pečeň pustí vlastnú šťavu. Panvicu odkryjeme, pridáme roztlačený cesnak a sušený majorán. Ak je potrebné, podlejeme trochou vody. Restujeme do zmäknutia. Môžeme zahustiť Solamylom. Osolíme.
Tip na záver: Restované kuracie pečienky podávame s dusenou ryžou, opekanými zemiakmi, ale aj chlebom a kyslou uhorkou. Stačí ich obložiť iba čerstvou zeleninou a jedlo delenej stravy máme hotové za pár minút. Čerstvé bylinky doplnia vitamín C.
Dobrú chuť!
Pripravili sme recept na pravú živánsku pochúťku z jedného pekáča