Najlepší hrnčekový perník je šťavnatý podľa nášho receptu. Pripravíte ho rýchlo a je tak dobrý. Perník patrí medzi tradičné domáce pochúťky a aj obľúbené vianočné koláče. Vyskúšajte recept z kychyne portálu Ženy v meste.
Perník
Kto by chutnému perníku neodolal? Voňavý po škorici, perníkovom korení a kakau. Vláčny a tak chutný.
Ponúkame výborný recept na perník, ktorého príprava je jednoduchá a nenáročná na čas aj pre začínajúce gazdinky.
Tento výborný a šťavnatý koláč ulahodí nielen členom vašej rodiny, ale určite aj návštevám. Vyskúšajte, úspech zaručený. Vyskúšajte aj recept na medové rezy, alebo ten na zamatovú roládu. Alebo pravú marlenku. Vyskúšajte aj náš recept na šťavnatý čokoládový perník.
Ingrediencie na šťavnatý hrnčekový perník
(hrnček 250 ml)
- 3 vajcia,
- 1 hrnček kryštálového cukru (trstinového cukru),
- 1 čajová lyžička škorice,
- 2 polievkové lyžice kakaa,
- 3 polievkové lyžice lekváru,
- 2 hrnčeky hladkej múky špeciál (špaldová),
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny,
- 1 kypriaci prášok do perníka (20 g),
- 2 hrnčeky mlieka,
- ¾ hrnčeka oleja,
Postup receptu ma hrnčekový šťavnatý perník
- Vo väčšej miske si vyšľaháme (môžeme miešať aj ručne) vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme. Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej.
- Múku môžeme použiť aj bezlepkovú, alebo špaldovú. V prípade mliečnej intolerancie sójové, alebo ryžové mlieko.
- Všetko dobre spojíme a vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) a pečieme pri teplote 180 oC približne 25 minút (záleží od veľkosti plechu).
- Upečený perník potrieme džemom, alebo lekvárom, polejeme rozpustenou čokoládou. Ja som zvolila čerešňové želé bez čokolády. Môžeme vylepšiť šľahačkou a čerstvým ovocím. Pripravte si skvelý perník podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na orechový koláč