Skvelá karamelová torta s mascarpone, osvedčený recept. Medzi víťazné recepty v našej súťaži s Dr. Oetkerom sa dostala aj torta od Adriána Jankoviča z Detvy. Podľa jeho receptu si ju môžete vyskúšať pripraviť aj vy.
Skvelá karamelová torta s mascarpone, osvedčený recept
Lahodné mascarpone a marcipán – vynikajúca kombinácia na tortu pre malých aj veľkých oslávencov. Vyskúšajte tento recept z kuchyne portálu Ženy v meste.
Vybrali sme pre vás aj recept na skvelé marcipánové rožteky, recept na hodinku
Top recept
Karamelová torta s mascarpone - korpus
- cca 10 vajec
- 10 polievkových lyžíc kryštálového cukru aj hladkej muky
- kúsok masla a trochu polohrubej muky na vymastenie
Karamelová torta s mascarpone - plnka
- 300 - 400g kryštálového cukru
- 3 smotany na šľahanie (jedna do karamelového základu, 2 do zmesi s mascarpone)
- 2 kelímky mascarpone
- cca 1500 g marcipánu
Karamelová torta s mascarpone, osvedčený recept. Foto - archív AJ
Karamelová torta s mascarpone korpus - postup receptu
- Bielky chvíľu rozšľaháme, pridáme k nim cukor a šľaháme, kým nevznikne sneh. Pridávame do masy postupne po jednom žĺtku a preosiatu múku. Podľa potreby môžeme pridať kypriaci prášok alebo olej.
- Dáme do vymasteného plechu alebo formy na pečenie. Pečieme orientačne cca 50 minút pri teplote 150 - 180 stupňov.
- Horúci alebo teplý korpus vyklopíme a necháme vychladnúť. Na druhý deň odstránime z povrchu korpusu šupku a dlhým nožíkom rozkrojíme na požadovaný počet častí.
Karamelová torta s mascarpone plnka - postup
- Dáme skaramelizovať cukor a necháme vychladnúť. Šľahačom vymiešame mascarpone a aj osobitne šľahačku, ktorú potom pridáme k mascarpone. Túto zmes pridáme do vychladnutého karamelu a spolu prešľaháme.
- Po naplnení korpusu plnkou potiahneme vyvaľkaným marcipánom a podľa fantázie alebo túžby oslávenca dozdobíme.
Dobrú chuť.
Prečítajte si aj výborný recept na diétne ovseno - jablkové koláčiky