Najlepšie cestoviny s lososom a smotanou, jednoduché a chutné. Vyskúšajte rýchly recept na fantastické cestoviny z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Určite si pochutíte. Dobrú chuť vám želáme.
Najlepšie cestoviny s lososom a smotanou - fotorecept kliknite
Cestoviny. Receptov na obľúbené cestoviny nie je nikdy dosť. Dnes prichádzame s novinkou. Dokonalý recept pre tých, ktorí nechcú stráviť v kuchyni veľa času.
Najlepšie cestoviny s lososom a smotanou. Naše cestoviny si môžete pripraviť aj v bezlepkovej verzii, ak zvolíte cestoviny bez lepku. Dobrú chuť so značkou Ženy v meste. Rýchlo, zdravo a chutne.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho receptov na chutné cestovinové jedlá na teplo, ale aj na studeno, vo forme šalátov. Nech sa páči, inšpirujte sa úžasné cestoviny, recepty so zeleninou, zapekané, s mäsom, omáčky na cestoviny - kliknite
Fit recept za pár centov najlepšie cestoviny s tuniakom a paradajkami
Najlepšie cestoviny s lososom a smotanou, rýchle a jednoduché
- Čas prípravy: 10 minút
- Čas varenia: 30 minút
- Počet porcií: 2
Zdravý recept
Fantastické cestoviny s lososom v smotanovej omáčke - ingrediencie
na 1 porciu rátame cca 100 g cestovín
- 200 g obľúbené cestoviny - pappardelle, tagliatelle, fussili, penne (celozrnné, špaldové, bezlepkové)
- 2 menšie kúsky čerstvého lososa
- 250 ml šľahačková smotana
- 2 polievkové lyžice masla (1 lyžica na restovanie cibule, 1 lyžica na opekanie lososa)
- 1 polievková lyžica olivového oleja (na opekanie lososla)
- 1 ks menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku (podľa chuti)
- strúhaný parmezán (podľa chuti)
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, trošku kurkumy (fantastická na kĺby), mletá červená paprika, korenie na ryby, bylinky (pažítka, petržlenová vňať, kôpor), citrónová šťava (podľa chuti)
Najlepšie cestoviny s lososom a smotanou. Foto - Nela
Fantastické cestoviny s lososom a smotanou - postup receptu
- Najprv si dáme variť vodu na cestoviny. Potom si kúsky čerstvého lososa umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky veľkosti 1,5x1,5 cm. Lososa môžeme upiecť aj vcelku, na panvici s olejom a maslom, z oboch strán dozlatista. Rýchlejšie sú kocky lososa.
- Na väčšej panvici si na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme rozotretý cesnak, premiešame. Keď zavonia, pridáme šľahačkovú smotanu a povaríme, aby sa omáčka zredukovala. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením.
- Nakrájané kúsky lososa si opečieme na masle a olivovom oleji z každej strany dozlatista. Pridáme korenie podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, kurkumu, červenú papriku, korenie na ryby). Trvá to zopár minút. Dávame pozor, aby sme lososa nevysušili.
- Keď nám voda na cestoviny zovrie, pridáme soľ. Vložíme obľúbené cestoviny, ktoré uvaríme podľa návodu. V našom recepte sme zvolili cestoviny pappardelle, výber je však na vás. Smotanová omáčka s losom chutí fantasticky so všetkým druhmi cestovín.
- Uvarené cestoviny scedíme. Bokom si odložíme pohár vody z varenia cestovín, ktorá nám poslúži na zriedenie smotanovej omáčky, ak by bola príliš hustá. Cestoviny nepreplachujeme. Po scedení ich pridáme k smotanovej omáčke s opečeným lososom.
- Cestoviny so smotanovou omáčkou a lososom jemne premiešame, pridáme obľúbené bylinky (pažítka, petržlenová vňať) a nastrúhaný parmezán. Ak je potrebné, cestoviny dochutíme, pridáme citrónovú šťavu. Môžeme zriediť s vodou z varenia cestovín.
Tip na záver: Recept bez lepku? K smotanovej omáčke pridajme bezlepkové cestoviny. Ak chceme cestoviny bez výčitiek, pripravme si cestoviny celozrnné, špaldové. Celozrnné potraviny obsahujú omnoho viac vlákniny, sú výživnejšie a zdravšie. Prospievajú aj nášmu tráveniu.
Dobrú cestovinovú chuť.
Inšpirujte sa recept na rýchle a zdravé špagety s paradajkami a parmezánom