Pripraviť vyprážaný syr so šunkou je v našich reštauráciach priam nutnosťou. Nebojte sa vyprážaného syru so šunkou ani doma, máme pre vás overený a jednoduchý recept. Určite patrí medzi tradičné recepty, ktoré majú miesto na našich stoloch.
Vyprážaný syr so šunkou
Všetci vieme, že vyprážaný syr je typická československá pochúťka, ktorej neodolá nijaké dieťa ale ani dospelí. Vyprážaný syr so šunkou je perfektná náhrada rezňov z mäsa, napríklad aj v nedeľu na obed.
Pokiaľ použijete tvrdý syr, ktorý má obsah aspoň 30% tuku, budete pracovať jemne aby sa trojobal nepoškodil, syr vám nevytečie a pripravíte perfektný obed alebo večeru.
Dobrú chuť. Prípadne vyskúšajte vyprážané nugetky v cestíčku. Prípadne si ako prílohu vyberte pečené zemiaky v rúre. Inšpirujte sa aj receptom na výborný segedínsky guláš, alebo tým na vyprážaný karfiol v cestíčku.
- Doba prípravy: 10 minút,
- Čas vyprážania: 2-3 minúty,
- Počet porcií: 2 porcie,
Ingrediencie na prípravu vyprážaného syru so šunkou
- 4 tenšie plátky eidamu, alebo dva väčšie plátky, ktoré môžeme prerezať na trojuholníky, ako na fotke,
- 2 plátky šunky, pokojne môže byť aj viac,
- 4 polievkové lyžice hladkej múky, môže byť aj polohrubá,
- 2 vajíčka,
- 4 polievkové lyžice strúhanky,
- pol čajovej lyžičky soli,
- olej na vyprážanie,
Postup receptu na vyprážaný syr so šunkou
- Ak máme 4 tenšie plátky syra, dáme syr, plátok šunky a navrch zase syr. Pokiaľ máme len dva plátky, môžeme ho rozkrojiť na dva trojuholníky.
- Syr so šunkou obalíme v múke.
- Vajíčka si rozbijeme do misky, pridáme soľ a rozmiešame ich. Pomúčený syr obalíme vo vajíčku so soľou.
- Obalíme v strúhanke, jemne ju prstami zatlačíme na syr, nech lepšie drží a syr nevytečie.
- Aby nám syr naozaj nevytiekol, obalíme všetko ešte raz v múke, vajíčku a strúhanke.
- Syr dáme vypražiť na olej, tak aby bol syr do polovice ponorený v oleji. Z každej strany vypražíme do zlatista 1-2 minúty. Syr podávame s hranolkami. Môžeme pridať tatarku alebo kečup, každý ako má rád.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na zapekanú cuketu so zemiakmi.