Univerzálna fit príloha: Tarhoňa
- Čas celkovej prípravy: 5 minút
- Čas varenia tarhone: 8-12 minút
- Počet porcií: 3 porcie na 200 g tarhone
Tarhoňa, ktorá síce pôvodom pochádza z Maďarska, sa osvedčila aj na Slovensku ako príloha k ľubovoľnému hlavnému jedlu, práve vďaka svojej všestrannej chuti. Jej celková príprava vôbec netrvá dlho, s varením pri nej strávite maximálne 20 minút. Nachystať si ju k obedu alebo večeri zvládne skutočne každý z nás bez toho, aby potreboval skúsenosti vo varení. Nech sa páči, nižšie nájdete overený recept na tarhoňu od ženského portálu Ženy v meste.
Aké zdravotné výhody prináša tarhoňa?
- Tarhoňu berieme ako dlhodobý zdroj energie, nakoľko obsahuje komplexné sacharidy. Ideálne sa hodí ako príloha pre aktívnych športovcov či bežných ľudí, ktorí sú každý deň radi v pohybe.
- Tarhoňa je taktiež ľahko stráviteľná cestovina, ktorá nezaťažuje náš tráviaci systém. Odporúčame ju variť bez nadmerného množstva tuku, vtedy sa spolu s hlavným chodom trávi ešte jednoduchšie.
- Samotná tarhoňa je obľúbená aj vďaka svojmu takmer nulovému obsahu tukov. Ide skutočne o fit univerzálnu prílohu, ktorá sa perfektne hodí do vyváženej a presne nastavenej stravy či diéty.
Nech sa vám tarhoňa podľa nášho receptu podarí! Pre jednoduchšie postupovanie vám prinášame aj podobný recept na tarhoňu, ktorým sa môžete inšpirovať pri dnešnom varení!
Tip z nášho eshopu
Ingrediencie na overenú tarhoňu
- 200 g tarhone
- 300 ml horúcej vody alebo vývaru
- 1 KL soli
- 2 PL oleja
Jednoduchý a rýchly postup receptu na fit tarhoňu
- Na prípravu univerzálnej prílohy potrebujeme tarhoňu a vriacu vodu v pomere 1 dielu tarhone a 1.5 dielu vody. Ďalej nesmie chýbať soľ a olej.
- Tarhoňu nasypeme do hrnca a nasucho ju mierne opražíme do zhnednutia. Pravidelne miešame, aby sa nám nepripálila.
- Keď je tarhoňa hnedá, zalejeme ju vriacou vodou, osolíme a prilejeme olej. Premiešame a dáme na slabší stupeň ohňa. Prikryjeme a necháme variť približne 12 minút, viac by to trvať nemalo. Potom ju odstavíme zo sporáka a necháme prikrytú ďalších 15 minút.
Hotovo! Jednoduché a rýchle, však? Veríme, že vám tarhoňa podľa nášho receptu bude chutiť a tento postup si osvedčíte!
Hotová tarhoňa podľa nášho jednoduchého a rýchleho postupu. Fotka - Freepik