Šťavnaté kačacie prsia z rúry
- Čas prípravy: 15 minút
- Čas pečenia: 15 minút
- Počet porcií: Záleží od vás, dá sa prispôsobiť menšej aj väčšej partií ľudí
Aj napriek tomu, že si jej lahodnú a výraznú chuť (je oveľa mäsitejšia oproti kuraciemu), rovnako ako mäkkú konzistenciu nevieme vynachváliť, často sa do prípravy kačky nehrnieme. A to nielen iba v kuchyni, ale mnohokrát ani v reštauráciach nenájdete pečené kačacie prsia na jedálnom lístku. Kačicu máme predovšetkým spojenú s náročnou a dlhou prípravou a naozaj sa hodí skôr k slávnostnému nedeľnému obedu alebo k väčšej hostine, počas ktorej si na nej pochutia viacerí. Náš ženský portál Ženy v meste vám dnes ukáže, ako sa dá chystanie pečených kačacích pŕs zjednodušiť, dokonca za oveľa kratšiu dobu pripraviť a správne naservírovať aj pre menej stravníkov.
Kačica navyše patrí medzi potraviny s najvyšším podielom bielkovín. Na to, aby ste dosiahli odporúčanú dennú dávku bielkovín vám stačí 150-180 gramov tohoto druhu mäsa, čo sa dá porovnať so zdravými strukovinami či orechmi. Nájdete v nej aj všetky esenciálne aminokyseliny.
Veríme, že sme vás presvedčili a vrhnete sa do jej prípravy už dnes! Nech sa vám podarí! Nahliadnite aj na recept na dusenú červenú kapustu v prípade, že by ste ju chceli servírovať ku kačke ako prílohu.
Tip z nášho eshopu
Ingrediencie na pečené kačacie prsia
- Kačacie prsia (dajú sa jednoducho zohnať v obchode, množstvo si pokojne prispôsobte sebe)
- Hrubá soľ (podľa chuti)
- Mleté čierne korenie (podľa chuti)
- 1-2 vetvičky rozmarínu
Jednoduchý a rýchly postup na pečené kačacie prsia
1. Začneme tým, že ostrým nožom narežeme kožu kačacích pŕs, buď pozdĺžne alebo priečne, aby sme vytvorili kosoštvorcový vzor. Cieľom je umožniť vyškvarenie podkožného tuku. Potom osolíme hrubou soľou z oboch strán a opepríme podľa chuti. Pridáme aj vetvičku alebo dve rozmarínu.
2. Rúru predhrejeme na 150 stupňov Celzia. Kačacie prsia položíme následne kožou nadol na studenú, suchú panvicu a zapneme sporák na takmer maximálny výkon. Keď sa panvica začne zahrievať, prsia uvoľnia tuk a koža krásne zozlátne. Pečieme približne 4 minúty, potom ich otočíme a pečieme ešte 3 minúty.
3. Kačacie prsia preložíme do pekáča a vložíme ich odkryté do rúry. V závislosti od veľkosti pečieme cca 7-8 minút. Tuk z panvice odoberieme do sklenenej nádoby a uložíme do chladničky na neskoršie použitie, napríklad na pečené zemiaky ako na prílohu. Prsia po čase vyberieme z rúry, pekáč zakryjeme fóliou a necháme asi 5 minút odpočívať, aby sa šťava poriadne vsiakla do mäsa. Potom ich na doske môžeme nakrájať na tenké plátky, z ktorých uvidíte krásne ružové vnútro šťavnatej a lahodnej kačky. No a v rámci servírovania môžete siahnuť po čerstvom pečive, po šaláte alebo s pečenými zemiakmi.
Hotovo! Nech sa páči, tu je náš výsledok aj so zeleninovou oblohou a domácim chlebom. Veríme, že sa vám tiež zadarilo!
Dobrú chuť!