Overený recept na tradičný vyprážaný karfiol
Tradičný vyprážaný karfiol v cestíčku má u nás tento overený recept. Pripravte si s nami klasické jedlo a vychutnajte si chuť vyprážaného karfiolu nielen v reštaurácií.
Ingrediencie
- 1 hlavička stredne veľkého karfiolu
- 100 g hladkej múky
- 2 ks vajcia
- 200 g strúhanky
- 1 čajová lyžička soli
- 200 ml stolného oleja
Postup prípravy vyprážaného karfiolu
- Karfiol očistíme a rozdelíme na menšie ružičky. Menšie kúsky sú obľúbené, pretože sa ľahšie obaľujú a rýchlejšie vyprážajú.
- Dáme variť do osolenej vriacej vody cca 8 minút, potom scedíme a necháme odkvapkať a vychladnúť.
- Každú ružičku obalíme v múke.
- Vajíčka rozšľaháme a pridáme soľ. Obalíme pomúčený karfiol.
- A naposledy obalíme karfiol v strúhanke.
- Na panvičku dáme rozohriať olej a karfiol osmažíme z každej strany 2-3 minúty do zlatista.
- Vyprážaný karfiol sa skvele hodí k vareným zemiakom, tatárke a pokojne aj uhorkovému šalátu.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na domáce hranolky.
Tradičný vyprážaný karfiol - overený recept
Vyprážaný karfiol je klasické jedlo, ktoré si môžete pripraviť aj doma. Tento recept vám umožní vychutnať si ho tak, ako ho poznáte z reštaurácií, ale s tou výhodou, že je pripravený doma a presne podľa vašich chutí. Nezabudnite vyskúšať aj naše ďalšie recepty s karfiolom, ako napríklad karfiol pečený v rúre alebo chutnú krémovú karfiolovú polievku.
Ďalšie recepty, ktoré by vás mohli zaujať
Ak sa chcete dozvedieť viac o zdravých spôsoboch vyprážania, pozrite si tento článok o zdravom oleji na vyprážanie na Healthline.com.