Overený recept na tradičný vyprážaný karfiol

Tradičný vyprážaný karfiol v cestíčku má u nás tento overený recept. Pripravte si s nami klasické jedlo a vychutnajte si chuť vyprážaného karfiolu nielen v reštaurácií.

Ingrediencie

  • 1 hlavička stredne veľkého karfiolu
  • 100 g hladkej múky
  • 2 ks vajcia
  • 200 g strúhanky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 200 ml stolného oleja
Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup prípravy vyprážaného karfiolu

  1. Karfiol očistíme a rozdelíme na menšie ružičky. Menšie kúsky sú obľúbené, pretože sa ľahšie obaľujú a rýchlejšie vyprážajú.

    Karfiol pripravený na vyprážanie
  2. Dáme variť do osolenej vriacej vody cca 8 minút, potom scedíme a necháme odkvapkať a vychladnúť.

    Varíme karfiol
  3. Každú ružičku obalíme v múke.

    Obaľovanie karfiolu v múke
  4. Vajíčka rozšľaháme a pridáme soľ. Obalíme pomúčený karfiol.

    Obaľovanie karfiolu vo vajíčku
  5. A naposledy obalíme karfiol v strúhanke.

    Obaľovanie karfiolu v strúhanke
  6. Na panvičku dáme rozohriať olej a karfiol osmažíme z každej strany 2-3 minúty do zlatista.

    Vyprážanie karfiolu
  7. Vyprážaný karfiol sa skvele hodí k vareným zemiakom, tatárke a pokojne aj uhorkovému šalátu.

    Servírovanie vyprážaného karfiolu

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na domáce hranolky.

Tradičný vyprážaný karfiol - overený recept

Vyprážaný karfiol je klasické jedlo, ktoré si môžete pripraviť aj doma. Tento recept vám umožní vychutnať si ho tak, ako ho poznáte z reštaurácií, ale s tou výhodou, že je pripravený doma a presne podľa vašich chutí. Nezabudnite vyskúšať aj naše ďalšie recepty s karfiolom, ako napríklad karfiol pečený v rúre alebo chutnú krémovú karfiolovú polievku

Ďalšie recepty, ktoré by vás mohli zaujať

Ak sa chcete dozvedieť viac o zdravých spôsoboch vyprážania, pozrite si tento článok o zdravom oleji na vyprážanie na Healthline.com.