Fantastické mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Rýchly recept bez múky so značkou Ženy v meste. Jednoduchý obed či večera. Stačí si iba zaželať dobrú chuť.
Najlepšie mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Pamätáte sa na paradajkovú omáčku z detstva? Kto by ju teda nemiloval. Paradajková omáčka je obľúbená predovšetkým u detí. Sladkastá omáčka, nádhernej farby a chuti, dokonalá dobrota. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám prináša recept na najlepšie domáce mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
Ingrediencie
- Na paradajkovú omáčku:
- 3 polievkové lyžice bravčovej masti alebo oleja
- 1 ks cibuľa strednej veľkosti
- 1000 g paradajkové pyré
- Horúca voda - podľa potreby (na zriedenie omáčky)
- Na dochutenie paradajkovej omáčky:
- Soľ - podľa chuti
- Kryštálový alebo trstinový cukor - podľa chuti
- 4 guličky čierneho korenia celé
- 2 guličky nového korenia
- 2 ks bobkový list
- Na mäsové guľky:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa (alebo bravčové, kuracie, morčacie - výber je na vás)
- Plná hrsť ryže
- 1 ks cibuľa strednej veľkosti
- 1 ks vajce
- 2 strúčiky cesnaku - podľa chuti
- Na dochutenie mäsových guliek: Soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika, trošku kurkumy (fantastická na kĺby, pôsobí aj protizápalovo)
Postup na prípravu mäsových guliek v paradajkovej omáčke
- Mäso podľa výberu pomelieme, alebo môžeme použiť už hotové mleté mäso. V našom recepte sme zvolili hovädzie.
- Hneď na začiatku dáme variť ryžu do väčšieho množstva vody. Varíme ju do polomäkka. Cibuľu očistíme a nakrájame. K mäsu pridáme vajce, cibuľu, roztlačený cesnak a korenie podľa chuti. Všetko spolu dôkladne premiešame.
- Polomäkkú ryžu premyjeme studenou vodou a scedíme. Ryžu potom zapracujeme do okoreneného mäsa a uložíme do chladu.
- Cibuľu očistíme a rozpolíme. V kvalitnejšom hrnci (alebo panvici) pridáme bravčovú masť (alebo olej) a rozohrejeme ju. Pridáme cibuľu a restujeme ju, kým nezačne voňať.
- Pridáme paradajkové pyré a prevaríme ho. Potom pridáme korenie podľa chuti.
- Mäso vyberieme z chladničky. Z pripraveného mäsa tvarujeme rukami guľky a pridávame ich priamo do horúcej paradajkovej omáčky.
- Omáčku môžeme ešte zriediť horúcou vodou podľa potreby, aby dosiahla požadovanú hustotu. Povaríme približne 30 minút a podľa chuti ešte dochutíme.
Tip na záver: Takto pripravenú omáčku (bez zavarenia mäsových guliek) môžete pridať aj k dusenému mäsu alebo k mäsku z polievky. Naša paradajková omáčka je výbornou zdravou voľbou aj k cestovinám, pretože chutí naozaj úžasne.
Odporúčame vám mäsové guľky z hovädzieho mletého mäsa s ryžou, ktoré sú diétnejšie. Zvoliť však môžete aj mleté bravčové, morčacie alebo kuracie mäso. Paradajková omáčka je pripravená z paradajkového pyré alebo z polených paradajok, bez zbytočných éčiek a múky. Ak máte domáce pyré, je to vynikajúca voľba.
Fantastické mäsové guľky v chutnej paradajkovej omáčke. Vyskúšajte a garantujeme, že si pochutí celá rodina.
Paradajková omáčka s mäsovými guľkami – Jednoduchý postup
Výborná paradajková omáčka s mäsovými guľkami. Fantastická dobrota s parenou knedľou, zemiakmi alebo cestovinou. Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Úspech zaručený. Varte s nami jednoducho a chutne, varte so Ženami v meste.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho receptov na vynikajúce domáce omáčky. Nech sa páči, vyberte si úžasné omáčky, jednoduché recepty na najlepšie omáčky k mäsu, ryži, zemiakom - kliknite.
Dobrú chuť! Vyskúšajte aj recept na zdravú paradajkovú polievku, ktorú si zamilujete.