Fantastické mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Rýchly recept bez múky so značkou Ženy v meste. Jednoduchý obed či večera. Stačí si iba zaželať dobrú chuť.

Najlepšie mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Pamätáte sa na paradajkovú omáčku z detstva? Kto by ju teda nemiloval. Paradajková omáčka je obľúbená predovšetkým u detí. Sladkastá omáčka, nádhernej farby a chuti, dokonalá dobrota. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám prináša recept na najlepšie domáce mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Ingrediencie

  • Na paradajkovú omáčku:
  • 3 polievkové lyžice bravčovej masti alebo oleja
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 1000 g paradajkové pyré
  • Horúca voda - podľa potreby (na zriedenie omáčky)
  • Na dochutenie paradajkovej omáčky:
  • Soľ - podľa chuti
  • Kryštálový alebo trstinový cukor - podľa chuti
  • 4 guličky čierneho korenia celé
  • 2 guličky nového korenia
  • 2 ks bobkový list
  • Na mäsové guľky:
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa (alebo bravčové, kuracie, morčacie - výber je na vás)
  • Plná hrsť ryže
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 1 ks vajce
  • 2 strúčiky cesnaku - podľa chuti
  • Na dochutenie mäsových guliek: Soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika, trošku kurkumy (fantastická na kĺby, pôsobí aj protizápalovo)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup na prípravu mäsových guliek v paradajkovej omáčke

  1. Mäso podľa výberu pomelieme, alebo môžeme použiť už hotové mleté mäso. V našom recepte sme zvolili hovädzie.
    Pripravíme si mleté mäso
  2. Hneď na začiatku dáme variť ryžu do väčšieho množstva vody. Varíme ju do polomäkka. Cibuľu očistíme a nakrájame. K mäsu pridáme vajce, cibuľu, roztlačený cesnak a korenie podľa chuti. Všetko spolu dôkladne premiešame.
    Pridáme cibuľu
  3. Polomäkkú ryžu premyjeme studenou vodou a scedíme. Ryžu potom zapracujeme do okoreneného mäsa a uložíme do chladu.
    Pripravíme si ryžu
  4. Cibuľu očistíme a rozpolíme. V kvalitnejšom hrnci (alebo panvici) pridáme bravčovú masť (alebo olej) a rozohrejeme ju. Pridáme cibuľu a restujeme ju, kým nezačne voňať.
    Opražíme si cibuľu
  5. Pridáme paradajkové pyré a prevaríme ho. Potom pridáme korenie podľa chuti.
    Pridáme paradajkové pyré
  6. Mäso vyberieme z chladničky. Z pripraveného mäsa tvarujeme rukami guľky a pridávame ich priamo do horúcej paradajkovej omáčky.
    Vytvarujeme mäsové guľky
  7. Omáčku môžeme ešte zriediť horúcou vodou podľa potreby, aby dosiahla požadovanú hustotu. Povaríme približne 30 minút a podľa chuti ešte dochutíme.
    Mäsové guľky v paradajkovej omáčke varíme

Tip na záver: Takto pripravenú omáčku (bez zavarenia mäsových guliek) môžete pridať aj k dusenému mäsu alebo k mäsku z polievky. Naša paradajková omáčka je výbornou zdravou voľbou aj k cestovinám, pretože chutí naozaj úžasne.

Odporúčame vám mäsové guľky z hovädzieho mletého mäsa s ryžou, ktoré sú diétnejšie. Zvoliť však môžete aj mleté bravčové, morčacie alebo kuracie mäso. Paradajková omáčka je pripravená z paradajkového pyré alebo z polených paradajok, bez zbytočných éčiek a múky. Ak máte domáce pyré, je to vynikajúca voľba.

Fantastické mäsové guľky v chutnej paradajkovej omáčke. Vyskúšajte a garantujeme, že si pochutí celá rodina.

Paradajková omáčka s mäsovými guľkami – Jednoduchý postup

Výborná paradajková omáčka s mäsovými guľkami. Fantastická dobrota s parenou knedľou, zemiakmi alebo cestovinou. Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Úspech zaručený. Varte s nami jednoducho a chutne, varte so Ženami v meste.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho receptov na vynikajúce domáce omáčky. Nech sa páči, vyberte si úžasné omáčky, jednoduché recepty na najlepšie omáčky k mäsu, ryži, zemiakom - kliknite.

Dobrú chuť! Vyskúšajte aj recept na zdravú paradajkovú polievku, ktorú si zamilujete.

Odporúčané recepty