Polievka zo žihľavy

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Čas varenia: 15-20 minút
  • Počet porcií: 2

Dajme predsudky bokom! Žihľava alebo pŕhľava sa v prvom rade vnímajú ako burina, ktorá síce môže mať liečivé účinky, no je nesmierne nepríjemná na dotyk a preto s ňou obvykle nechceme mať nič spoločné. Rozhodne si však táto rastlina zaslúži viac pozornosti z našej strany! Viete si z nej totiž pripraviť nielen lahodnú praženicu, pomazánku či smoothie na raňajky, ale aj skvelú krémovú polievku na obed či večeru. Vyskúšajte si ju ešte dnes s našim portálom Ženy v meste!

No a na čo všetko je nám teda pŕhľava užitočná? Obsahuje v sebe veľké množstvo minerálov, rovnako ako vitamínov, enzýmov, vlákniny pre zdravé trávenie a chlorofylu. Výborne padne ako nízkokalorická verzia polievky pri začínajúcej jari, dokonca aj v prípade jarnej únavy či prečisteniu krvi.

Veríme, že vás táto fit ingrediencia oslovila! Choďte do toho!

Viac sa o žihľave ako o ingrediencií dozviete na portáli Dobrá kuchyňa. Dovtedy prajeme veľa šťastia s prípravou polievky!

Ingrediencie na polievku

  • 2 hrste mladej čerstvej žihľavy (okolo 50-70 g)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 stredne veľký zemiak
  • 1 menší petržlen
  • 1 PL oleja
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 400 ml zeleninového vývaru alebo kvalitný bio zeleninový bujón
  • 100 ml mlieka
  • ½ PL múky (voliteľné)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.