Zemiakový prívarok - lacný a jednoduchý recept

Zemiakový prívarok je najlepší, hovorí sa u nás doma. Chuť zemiakového prívarku, aj v kombinácii bez múky, je skvelý recept za pár centov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Nech sa páči, vyskúšajte.

Zemiakový prívarok

Niečo rýchle a chutné na obed či večeru? Aj bez mäsa to ide chutne a zdravo. Zemiakový prívarok podávame s uvareným vajcom, volským okom alebo strateným vajíčkom. Ak obľubujete párky, špekáčky alebo klobásu, pridajte ich k prívarku. Ponúkame vám chutné jedlá zo značky Ženy v meste.

Prívarky sú u nás veľmi obľúbené. Ich príprava je nenáročná, vďaka smotane sú lahodné a chutia vynikajúco. Pripravte si zemiakový prívarok podľa nášho overeného receptu.

Ingrediencie

  • 5 ks zemiakov strednej veľkosti
  • 180-250 ml šľahačkovej smotany
  • 500 ml mlieka
  • 1 polievková lyžica hladkej špaldovej múky alebo Solamylu
  • 2 polievkové lyžice masla (oleja)
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky
  • Soľ - podľa chuti
  • 1 ks bobkový list
  • 1 štipka celej alebo drvenej rasce
  • 4 guličky celého čierneho korenia
  • Citrónová šťava alebo ocot
  • Čerstvý alebo mrazený kôpor

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Výborný zemiakový prívarok - postup receptu

  1. Zemiaky si ošúpeme, dobre umyjeme a nakrájame na menšie kocky alebo mesiačiky. Do väčšieho hrnca pridáme zemiaky, zalejeme vodou 2 cm nad ich okraj a pridáme korenie.
  2. Pridáme bobkový list, čierne korenie, rascu a soľ. Varíme zemiaky do polomäkka. Medzitým si pripravíme smotanovú zálievku – vymiešame šľahačkovú smotanu, mlieko a lyžicu múky alebo Solamylu.
  3. K zemiakom pridáme smotanovú zálievku a pokračujeme vo varení, kým prívarok nezhustne.
  4. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle do sklovita. Primiešame mletú papriku a pridáme k zemiakom. Prívarok povaríme cca 10 minút, aby zhustol.
  5. Ak je prívarok hustý, zriedime ho mliekom. Ak je riedky, zahustíme ho ďalšou múkou alebo Solamylom. Nakoniec chuť doladíme citrónovou šťavou alebo octom a môžeme pridať kôpor pre vôňu.

Tip na záver: Ak by bol prívarok hustý, zriedime ho mliekom. Keď je prívarok riedky, zahustíme ho ďalšou múkou alebo Solamylom. Nakoniec chuť doladíme citrónovou šťavou alebo octom. Môžeme pridať aj kôpor kvôli chuti.

Videorecept

Odporúčané recepty