Prívarok z čerstvého špenátu

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Čas varenia: 5 minút
  • Počet porcií: 1

Pri špenáte sa väčšinou stretávame s dvoma tábormi ľudí - tí, čo ho vôbec nemusia a potom tí, ktorí ho skutočne obľubujú. Veríme, že aj keby náhodou patríte do prvého tábora, s našim jednoduchým fotoreceptom do 10 minút na špenátový prívarok zmeníte názor a pridáte si ho medzi obľúbencov vo vašom jedálničku. Nepotrebujete na neho nič iné, len zdravý čerstvý špenát, pri ktorom nestrácate čas rozmrazovaním a navyše dostávate pridanú zdravotnú hodnotu, spolu so smotanou, maslom, cesnakom, trochou múky na zahustenie, vareným vajíčkom navrchu a prílohou, ako napríklad (varené) zemiaky, párky, domáca kloása či opečené tofu. Zaručujeme vám, že si pochutíte s celou vašou rodinou!

Nech sa vám prívarok podarí! Tu je aj podobný fotorecept na cuketový prívarok v prípade, že si toto hlavné jedlo obľúbite, no nabudúce budete mať chuť na inú variantu. Inšpirujte sa!

Ingrediencie na prívarok

  • 125 g špenátu
  • 10 g masla 
  • 2 malé strúčiky cesnaku
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Troška vody
  • 20-30 ml šľahačkovej smotany alebo smotany na varenie, resp. rastlinná alternatíva
  • 1 ČL hladkej múky

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.