Prívarok z čerstvého špenátu
- Čas prípravy: 5 minút
- Čas varenia: 5 minút
- Počet porcií: 1
Pri špenáte sa väčšinou stretávame s dvoma tábormi ľudí - tí, čo ho vôbec nemusia a potom tí, ktorí ho skutočne obľubujú. Veríme, že aj keby náhodou patríte do prvého tábora, s našim jednoduchým fotoreceptom do 10 minút na špenátový prívarok zmeníte názor a pridáte si ho medzi obľúbencov vo vašom jedálničku. Nepotrebujete na neho nič iné, len zdravý čerstvý špenát, pri ktorom nestrácate čas rozmrazovaním a navyše dostávate pridanú zdravotnú hodnotu, spolu so smotanou, maslom, cesnakom, trochou múky na zahustenie, vareným vajíčkom navrchu a prílohou, ako napríklad (varené) zemiaky, párky, domáca kloása či opečené tofu. Zaručujeme vám, že si pochutíte s celou vašou rodinou!
Nech sa vám prívarok podarí! Tu je aj podobný fotorecept na cuketový prívarok v prípade, že si toto hlavné jedlo obľúbite, no nabudúce budete mať chuť na inú variantu. Inšpirujte sa!
Tip z nášho eshopu
Ingrediencie na prívarok
- 125 g špenátu
- 10 g masla
- 2 malé strúčiky cesnaku
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Troška vody
- 20-30 ml šľahačkovej smotany alebo smotany na varenie, resp. rastlinná alternatíva
- 1 ČL hladkej múky