Najlepší šampiňónový perkelt, recept na výborné šampiňóny na smotane. Pripravte si s nami výborný obed zo šampiňónov podľa overeného receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.
Šampiňónový perkelt, šampiňóny na smotane
Ak chcete vymeniť mäso za niečo iné, ponúkame jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na šampiňónový perkelt.
Pochutnáte si na ňom, či ho urobíte z hlivy ustricovej alebo z čerstvých šampiňónov.
Šampiňóny majú nízku energetickú hodnotu a tiež antibakteriálne a antibiotické účinky. Britskí vedci dokonca zistili, že výrazne zlepšujú priebeh cukrovky.
Vyskúšajte aj recept na fantastický klasický stroganov. Vyskúšajte aj naše nápady ako zahustiť perkelt bez múky. Tu je aj kurací perkelt zo stehien.
Najlepší šampiňónový perkelt
- Čas prípravy: 20 minút
- Čas dusenia: 20 minút
- Počet porcií: 5
Šampiňóny na smotane, šampiňónový perkelt - ingrediencie
- 1 väčšia cibuľa,
- 500 gramov čerstvých šampiňónov,
- olivový olej,
- soľ,
- čierne korenie,
- červená paprika,
- kurkuma, vegeta,
- 1 paradajkový pretlak,
- 1 šľahačková smotana,
- 1 PL polohrubej múky,
- citrón,
Najlepší šampiňónový perkelt, recept na výborné šampiňóny na smotane. Foto - Miriam Zsilleová
Šampiňónový perkelt, šampiňóny na smotane - postup receptu
- Šampiňóny očistíme a nakrájame na mesiačiky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na panvici s troškou olivového oleja, hodíme na ňu nakrájané šampiňóny.
- Pridáme červenú papriku, korenie a soľ a zalejeme vodou tak, aby boli šampiňóny zaliate.
- Po asi 10 minútach pridáme paradajkový pretlak a dusíme, kým si šampiňóny mäkké.
- Na záver pridávame šľahačkovú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a necháme prevrieť. Dochutíme, môžeme pridať pár kvapiek citróna a vegetu.
Tip na záver: Šampiňónový perkelt podávame s cestovinou alebo knedľou. V oboch variáciách vám bude zaručene chutiť.
Dobrú chuť. 👌
Vybrali sme pre vás aj recept na výborný špíz so šampiňónmi