Veľkonočná baba
- Čas prípravy: 15 minút
- Čas varenia + pečenia: 40+40 minút
- Počet porcií: 6 (stredne veľký plech)
Veľkonočná baba je sviatočná klasika, ktorú spozorujete ako tradíciu hlavne na východnom Slovensku. Tradične sa pripravuje zo starého suchého pečiva ako chlieb, rožky či žemle, z údeného mäsa, mlieka a vajec. Ide teda o potraviny, ktoré sú bežne dostupné a veľkonočná baba vie byť skvelou zámienkou, ako tieto suroviny efektívne zúžitkovať v jednom jedle.
Nachystajte si veľkonočnú babu s naším portálom za pomoci jednoduchého fotoreceptu, ktorý nájdete nižšie vo fotogalérií. Do našej veľkonočnej baby sme pridali nielen údené bravčové mäso, ale aj slaninu a klobásu.
Rovnako vám prinášame aj recept na tradičnú veľkonočnú slanú hrudku z vajec. Vyskúšajte!
Tip z nášho eshopu
Zoznam ingrediencií
- 500-600 g údeného bravčového mäsa (karé, krkovička, ...)
- 1 klobása
- 70 g slaniny
- 5 rožkov
- 2 žĺtka
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 1 PL bravčovej masti
- 100 ml mäsového vývaru
- 1 celé vajce (na potretie)