Veľkonočná baba

  • Čas prípravy: 15 minút 
  • Čas varenia + pečenia: 40+40 minút
  • Počet porcií: 6 (stredne veľký plech)

Veľkonočná baba je sviatočná klasika, ktorú spozorujete ako tradíciu hlavne na východnom Slovensku. Tradične sa pripravuje zo starého suchého pečiva ako chlieb, rožky či žemle, z údeného mäsa, mlieka a vajec. Ide teda o potraviny, ktoré sú bežne dostupné a veľkonočná baba vie byť skvelou zámienkou, ako tieto suroviny efektívne zúžitkovať v jednom jedle. 

Nachystajte si veľkonočnú babu s naším portálom za pomoci jednoduchého fotoreceptu, ktorý nájdete nižšie vo fotogalérií. Do našej veľkonočnej baby sme pridali nielen údené bravčové mäso, ale aj slaninu a klobásu.

Rovnako vám prinášame aj recept na tradičnú veľkonočnú slanú hrudku z vajec. Vyskúšajte!

Zoznam ingrediencií

  • 500-600 g údeného bravčového mäsa (karé, krkovička, ...)
  • 1 klobása
  • 70 g slaniny
  • 5 rožkov
  • 2 žĺtka
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1 PL bravčovej masti
  • 100 ml mäsového vývaru
  • 1 celé vajce (na potretie)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup veľkonočného receptu nájdete vo fotogalérií nižšie