Zaručene najlepší segedínský guláš, ktorý u nás majú všetci radi. Recept je od babičky a nikto v rodine ho nemení, lebo takto je najlepší. Pamätá si aj maďarské, či skôr rakúsko-uhorské časy.

Maďarský segedínský guláš

Aj v prípade segedínskeho gulášu 100% platí, že ten tradičný recept v každej rodine, či v každom kraji vyzerá trošku inak. Základ však zostáva. Tento recept však je jednoducho náš rodinný.

 

Ak hľadáte ďalšiu inšpiráciu, vyskúšajte aj náš recept na stroganov, alebo kôprovú omáčku. A tu je zase recept na segedínsky guláš bez smotany.

Na maďarský segedín budete potrebovať

  • Doba prípravy: 30 minút,
  • Doba varenia: 60 minút,
  • Počet porcií: 6 porcií,

Ingrediencie

  • 700 g bravčového pliecka (prípadne iného vhodného bravčového mäsa)
  • 150 g slaniny,
  • 500 g kyslej kapusty,
  • 2 väčšie cibule,
  • 2 polievkové lyžice masti,
  • 2 polievkové lyžice údenej červenej papriky,
  • 1 čajová lyžička drvenej rasce,
  • pol čajovej lyžičky mletého korenia,
  • 2 balenia kyslej smotany,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 2 polievkové lyžice masla,
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail

Postup receptu na maďarský segedínský guláš

  1. Mäso očistíme, usušíme a nakrájame na kocky.


     
  2. Očistenú cibuľu nakrájame na jemno. Slaninu rovnako nakrájame na malé kocky.


     
  3. Na masti usmažíme cibuľu cca 1 minútu. Na cibuľu potom pridáme slaninu a posmažíme ďalších cca 7 minút.


     
  4. K slanine a cibuli pridáme mäso a posmažíme než sa bravčové zatiahne.


     
  5. Na mäso pridáme červenú údenú papriku, korenie a rascu a zalejeme trochou vody. Dáme dusiť, kým nebude mäso mäkké. Ja som dusila 40 minút.


     
  6. Medzitým pripravíme z masla a múky tmavú zásmažku. Pridáme ju do gulášu až bude mäso mäkké.


     
  7. Po zásmažke pridáme kyslú kapustu a varíme ešte 10 minút.


     
  8. Na záver primiešame kyslú smotanu a prelisovaný cesnak a premiešame. Maďarský segedínský guláš môžeme podávať s knedľou.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na maďarský guláš.