Zaručene najlepší segedínský guláš, ktorý u nás majú všetci radi. Recept je od babičky a nikto v rodine ho nemení, lebo takto je najlepší. Pamätá si aj maďarské, či skôr rakúsko-uhorské časy.
Maďarský segedínský guláš
Aj v prípade segedínskeho gulášu 100% platí, že ten tradičný recept v každej rodine, či v každom kraji vyzerá trošku inak. Základ však zostáva. Tento recept však je jednoducho náš rodinný.
Ak hľadáte ďalšiu inšpiráciu, vyskúšajte aj náš recept na stroganov, alebo kôprovú omáčku. A tu je zase recept na segedínsky guláš bez smotany.
Na maďarský segedín budete potrebovať
- Doba prípravy: 30 minút,
- Doba varenia: 60 minút,
- Počet porcií: 6 porcií,
Ingrediencie
- 700 g bravčového pliecka (prípadne iného vhodného bravčového mäsa)
- 150 g slaniny,
- 500 g kyslej kapusty,
- 2 väčšie cibule,
- 2 polievkové lyžice masti,
- 2 polievkové lyžice údenej červenej papriky,
- 1 čajová lyžička drvenej rasce,
- pol čajovej lyžičky mletého korenia,
- 2 balenia kyslej smotany,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 2 polievkové lyžice masla,
- 2 polievkové lyžice hladkej múky,
Postup receptu na maďarský segedínský guláš
- Mäso očistíme, usušíme a nakrájame na kocky.
- Očistenú cibuľu nakrájame na jemno. Slaninu rovnako nakrájame na malé kocky.
- Na masti usmažíme cibuľu cca 1 minútu. Na cibuľu potom pridáme slaninu a posmažíme ďalších cca 7 minút.
- K slanine a cibuli pridáme mäso a posmažíme než sa bravčové zatiahne.
- Na mäso pridáme červenú údenú papriku, korenie a rascu a zalejeme trochou vody. Dáme dusiť, kým nebude mäso mäkké. Ja som dusila 40 minút.
- Medzitým pripravíme z masla a múky tmavú zásmažku. Pridáme ju do gulášu až bude mäso mäkké.
- Po zásmažke pridáme kyslú kapustu a varíme ešte 10 minút.
- Na záver primiešame kyslú smotanu a prelisovaný cesnak a premiešame. Maďarský segedínský guláš môžeme podávať s knedľou.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na maďarský guláš.