Výborné jablkové rezy so šľahačkou sú u nás doma veľmi populárne. Vyskúšajte overený recept na prípravu jablkových rezov webu ženy v meste aj vy.
Jablkové rezy
Keď už neviete, čo s úrodou jabĺk, vyskúšajte výborné jablkové rezy. Hodia sa ako dezert k nedeľnej káve alebo sladký koláč pre návštevu. Tento koláčik ponúka skvelé spojenie šťavnatých jabĺk a nadýchanej šľahačky v naozaj poctivej vrstve.
- Doba prípravy: 25 minút
- Doba pečenia: 20 minút
- Počet porcií: 20
Jablkové koláče z ponuky portálu źeny v meste sú veľmi populárne. Špeciálne počas jesene. V čase, keď je čerstvá úroda pozbieraná zo stromov je ideálny čas na výborné jablkové koláče. Máme pre vás aj recept na jablkový koláč s pudingom, alebo ak máte chuť na jablkovú výživu. A tu je náš recept na jablkový koláč s posýpkou.
Ingrediencie na prípravu jablkových rezov
- 1 kg jabĺk,
- 4 ks vanilkového cukru,
- 3 ks vanilkové pudingu,
- 6 ks vajíčok,
- 20 dkg kryštálového cukru,
- 20 dkg polohrubej múky,
- 1 ks prášku do pečiva,
- 600 ml vody,
- 100 ml oleja,
- 3 ks šľahačky v prášku,
- 450 ml mlieka,
- granko
Postup receptu na prípravu jablkových rezov
- Jablká ošúpeme, postrúhame a dáme do hrnca s 300 ml vody a vanilkovým cukrom podusiť do mäkka cca 10 minút.
- V 200 ml vody si rozmiešame metličkou puding, zmes vlejeme k jablkám a vareškou 3 minúty miešame. Dáme schladiť mimo platňu.
- Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh.
- Medzitým vyšľaháme žĺtky s cukrom, potom dáme olej, 100ml vody, múku a prášok do pečiva. Na koniec vmiešame sneh.
- Plech vytrieme olejom, posypeme múkou a vylejeme cesto. Dáme piecť na 20 minút na 180 °C.
- Na vychladnutý korpus natrieme jablčnú náplň v rovnomernej vrstve.
- Šľahačku vyšľaháme podľa návodu a vylejeme na korpus s jablčnou náplňou a posypeme grankom.
Dobrú chuť. Takýto je výsledok. Vyskúšajte aj náš tradičný jablkový koláč. Vyskúšajte aj recept na český hrnčekový jablkový koláč.