Slimáky z medvedieho cesnaku
- Čas celkovej prípravy: 80 minút
- Čas pečenia: 20 minút
- Počet porcií: 1 veľký plech
Najmä v južných lesových oblastiach Slovenka sa teraz stretnete so silnou cesnakovou arómou kvôli medvediemu cesnaku - rastline, ktorá je so zdravým až liečivým varením a pečením úzko spojená. Či už ide o husté alebo krémové polievky, hlavné jedlá ako halušky, rezne, dokonca zelené pesto na rôzne cestoviny.
S rastúcim medvedím cesnakom v lesoch taktiež vieme, že sa postupne blížia sviatky Veľkej Noci a preto vám náš portál prináša ideálnu pochúťku pre návštevy zo spomínaného medvedieho cesnaku - slané (pizzové) slimáky z kysnutého cesta. Tie jednoducho musíte vyskúšať!
Máme pre vás taktiež jeden súvisiaci tip: Ak sa vám podarí nazbierať viac cesnaku, ako stihnete spotrebovať, odporúčame vám ho uložiť do 1-2 zväzkov do mrazničky. Alebo si z medvedieho cesnaku rovno pripravte maslo, ktoré môžete hneď použiť do rôznych iných jedál. Je to na vás! Veľa šťastia!
Nech sa páči, pre inšpiráciu pri ďalšom varení a pečení s medvedím cesnakom máme pre vás súhrn 10 overených receptov. Využite!
Tip z nášho eshopu
|ngrediencie na slimáky
Cesto:
- 300 g hladkej múky
- 1 ČL soli
- 1/3 kocky droždia (cca 12-15 g)
- 150 ml vlažného mlieka
- 1 ČL cukru
- 50 ml oleja
- 1 vajce
Plnka:
- 125 g masla
- 1 zväzok medvedieho cesnaku (cca 50-70 g)
- 100 g syra (odporúčame údený)
- 1 vajce (na potretie)
- 1 PL bieleho sezamu (na posyp)