Slimáky z medvedieho cesnaku

  • Čas celkovej prípravy: 80 minút
  • Čas pečenia: 20 minút
  • Počet porcií: 1 veľký plech

Najmä v južných lesových oblastiach Slovenka sa teraz stretnete so silnou cesnakovou arómou kvôli medvediemu cesnaku - rastline, ktorá je so zdravým až liečivým  varením a pečením úzko spojená. Či už ide o husté alebo krémové polievky, hlavné jedlá ako halušky, rezne, dokonca zelené pesto na rôzne cestoviny.

S rastúcim medvedím cesnakom v lesoch taktiež vieme, že sa postupne blížia sviatky Veľkej Noci a preto vám náš portál prináša ideálnu pochúťku pre návštevy zo spomínaného medvedieho cesnaku - slané (pizzové) slimáky z kysnutého cesta. Tie jednoducho musíte vyskúšať!

Máme pre vás taktiež jeden súvisiaci tip: Ak sa vám podarí nazbierať viac cesnaku, ako stihnete spotrebovať, odporúčame vám ho uložiť do 1-2 zväzkov do mrazničky. Alebo si z medvedieho cesnaku rovno pripravte maslo, ktoré môžete hneď použiť do rôznych iných jedál. Je to na vás! Veľa šťastia!

Nech sa páči, pre inšpiráciu pri ďalšom varení a pečení s medvedím cesnakom máme pre vás súhrn 10 overených receptov. Využite!

|ngrediencie na slimáky

Cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 1/3 kocky droždia (cca 12-15 g)
  • 150 ml vlažného mlieka
  • 1 ČL cukru
  • 50 ml oleja
  • 1 vajce

Plnka:

  • 125 g masla
  • 1 zväzok medvedieho cesnaku (cca 50-70 g)
  • 100 g syra (odporúčame údený)
  • 1 vajce (na potretie)
  • 1 PL bieleho sezamu (na posyp)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na slimáky nájdete vo fotogalérií nižšie