Najlepšie bryndzové pagáče, recept bez kysnutia, chutia úžasne. Vyskúšajte bleskový recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.
Bryndzové pagáče bez kysnutia
Najlepšie bryndzové pagáčiky bez kysnutia. Vyskúšajte skvelý bleskový recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Výborná chuťovka pre celú rodinu. Bryndzové pagáče sú skvelé k pivu aj vínu, namiesto tyčiniek a lupienkov. Upečte si fantastické bryndzové pagáčiky.
Bryndza je bielym pokladom pre naše zdravie, aj špaldová múka je oveľa výživnejšia a zdravšia. Chuť na slané koláčiky? Nech sa páči. Tak potom najlepšie bryndzové pagáčiky so značkou Ženy v meste. Alebo si prípadne urobte bryndzové halušky. Tu je aj náš recept na rýchle pagáče.
Alebo vyskúšajte náš recept na jemné oškvarkové pagáče. Recept, ktorý si zamilujete zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto
Najlepšie bryndzové pagáče bez kysnutia, bleskový recept
- Čas prípravy: 15 minút
- Čas pečenia: 12-15 minút
- Počet kusov: cca 80 (priemer 3 cm)
Ingrediencie
- 125 g bryndze
- 125 g masla
- 125 g hladkej špaldovej (hladkej) múky
- 1 žĺtko
- trošku soli
- malá lyžička sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva (môžeme aj vynechať)
- na potretie: bielko
- na posypanie bryndzových pagáčikov: celá rasca, pizza korenie, mletá paprika, sezam, chilli korenie
Najlepšie bryndzové pagáčiky bez kysnutia. Foto - Nela
Postup receptu
- Pripravíme si bryndzové cesto na pagáčiky. Do misky pridáme bryndzu, nastrúhané maslo (vybraté z chladničky), hladkú špaldovú (hladkú) múku, žĺtko, soľ a sódu bikarbónu (prášok do pečiva). Vypracujeme vláčne cesto.
- Cesto necháme odležať v chladničke približne 30 minút. Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Vykrajujeme malé kolieska pohárikom alebo kolieskom v priemere 3 cm, môžeme aj väčšie.
- Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Plech môžeme vymastiť aj tukom. Na plech ukladáme bryndzové kolieska, ktoré pri pečení ešte narastú. Pripravíme bielko a pierko, ktorým budeme bryndzové pagáčiky potierať.
- Bleskové bryndzové pagáčiky potrieme bielkom a posypeme podľa chuti, celou rascou, pizza korením, mletou paprikou, sezamom, chilli korením. Takto pripravené pagáčiky pečieme pri teplote 175 oC približne 12-15 minút do zlata.
- Z tejto dávky si upečieme dva plechy, cca 80 pagáčikov. Môžeme si upiecť aj väčšie pagáčiky, je to len na nás. Po upečení necháme bryndzové pagáčiky vychladnúť. Sú vynikajúce nielen k vínku, pivku, ale aj na také zobkanie.
Tip na záver: Cesto na bryndzové pagáčiky si môžeme pripraviť aj deň vopred. Potom ho stačí vybrať, nechať trochu zmäknúť a upiecť výborné domáce bryndzové pagáčiky. Dobrú chuť. Tu sú zase naše jednoduché pagáče.
Recept iba pre vás skvelý a rýchly slaný koláč z lístkového cesta