Výborný čokoládový cheesecake, recept na istotu. Vyskúšajte recept na výborný čokoládový cheesecake z kuchyne portálu Ženy v meste.
Cheesecake čokoládový
Najlepší recept. Sladká dobrota bez pečenia, plná výbornej čokolády a bez lepku? Tak určite to bude čokoládový cheesecake. Vyskúšajte náš osvedčený recept, určite si zamaškrtíte.
Váš obľúbený internetový portál Ženy v meste pre vás pripravil ďalšiu fantastickú sladkú lahôdku, ktorej príprava vám nezaberie veľa času a chutí naozaj výborne.
Vyskúšajte aj Oreo cheesecake, alebo recept na nepečenú tvarohovú tortu s ovocím. Prípadne vyskúšajte aj náš recept na Oreo cheesecake. A tu sú naše cookies. Tu je aj náš recept na kinder cheesecake.
Čokoládový cheesecake recept
- Počet porcií: 12
- Čas prípravy: 30 minút
Cheesecake čokoládový - ingrediencie
cheesecake - nepečený korpus:
- 240 g kukuričné lupienky
- 80 g rozpustené maslo
- 4 polievková lyžica kakao
cheesecake - čokoládová plnka:
- 500 g jemný tvaroh
- 200 ml šľahačková smotana
- 300 g tmavá čokoláda (čokoláda na varenie)
cheesecake - poleva:
- 140 ml šľahačková smotana
- 100 g tmavá čokoláda (čokoláda na varenie)
Recept na čokoládový cheesecake. Foto - Nela
Výborný čokoládový cheesecake - postup receptu
- Príprava na náš cheesecake je skutočne jednoduchá. Najprv si pripravíme všetky suroviny.
- Lupienky rozdrvíme v mixéri na jemno. Pridáme rozpustené maslo a kakao. Ak použijeme veľký robot, opäť premixujeme. Keď zvolíme menší, všetko spolu v miske poriadne vymiešame, aby sa hmota spojila.
- Tortovú formu (priemer cca 25 cm) vystelieme papierom na pečenie (alobalom) a to tak, že si vystrihneme na spodnú časť kruh a potom pásy na bočné steny formy.
- Na vystlané dno pozatlačujeme pripravenú korpusovú zmes a dáme minimálne na 20 minút do chladničky vytuhnúť.
- Medzitým si pripravíme tvarohovo-čokoládovú plnku. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tvaroh vymiešame so smotanou. Smotanu nešľaháme, prilejeme ju tekutú.
- Rozpustenú čokoládu necháme vychladiť, aby bola vlažná, potom ju zapracujeme do tvarohového krému.
- Na boky formy vložíme pásy papiera na pečenie. Keď tak urobíme, cheesecake sa pekne oddelí od formy.
- Nepečený základ na cheesecake vyberieme z chladu a rozotrieme čokoládovú plnku. Formou potrasieme, aby sa hmota zarovnala. Opäť dáme do chladu.
- Vo vodnom kúpeli v šľahačkovej smotane rozpustíme tmavu čokoládu. Vznikne nám hladká poleva. Necháme trošku vychladiť. Nie úplne, aby sa nám poleva potom pekne rozliala na čokoládovú hmotu.
- Pripravenú polevu rozlejeme na tvarohovo-čokoládovú plnku.
- Hotový koláčik necháme zachladiť aspoň na dve hodiny, najlepšie cez noc.
- Dozdobíme šľahačkou, medovkou alebo plátkami mandlí, kukuričnými guličkami v čokoláde - ako nám chutí. Krájame nožom, ktorý vložíme do vriacej vody, osušíme, aby sme nakrájali pekné rezy.
- Náš čokoládový cheesecake je plný čokolády. Príprava je rýchla a jednoduchá. A čo je dôležité, chutí neodolateľne.
Dobrú chuť. 😋
Vyskúšajte aj recept na fantastickú čokoládovú tortu s parížskym krémom