Špaldová bublanina s ovocím

Rozmýšľate, čo sladké pripraviť na raňajky, rýchlu desiatu či olovrant, keď vás prepadla náhla chuť, no zároveň chcete, aby bol dezert aspoň trošku zdravý? Máme pre vás riešenie! Bublanina sa stala obľúbenou sladkosťou a my vám dnes ukážeme, ako si ju nachystať v zdravšej verzií zo špaldovej múky a čerstvého ovocia ako slivky, čerešne či maliny, poprípade čučoriedky alebo jahody.

Špaldová múka je vo všeobecnosti skvelým výberom do dezertov, nakoľko obsahuje jedinečné množstvo vitamínov a minerálnych látok. Nachádzajú sa v nej všetky vitamíny skupiny B (okrem vitamínu B12) a dokonca vitamín E. Jej obsah selénu je tiež veľmi dôležitý pri prevencií nádorových ochorení. Taktiež v nej nájdeme veľa vápnika, magnézia, fosforu a esenciálnych aminokyselín, ktoré majú pozitívny vplyv na našu nervovú sústavu.

Dobite si energiu týmto fit koláčom! Veľa šťastia s jeho prípravou, aj napriek tomu, že je celkom jednoduchá a vôbec netrvá dlho!

 

Ďalšia alternatíva obľúbenej bublaniny

 

Ingrediencie na bublaninu

Suché ingrediencie:

  •  2 hrnčeky polohrubej špaldovej múky
  •  1 hrnček trstinového cukru
  •  1 prášok do pečiva
  •  1 vanilínový cukor
  •  1 ČL škorice

"Mokré" ingrediencie:

  •  1 hrnček vlažného mlieka
  •  1/2 hrnčeka oleja
  •  3 vajcia
  • Čerstvé, poprípade mrazené ovocie (slivky, černice, maliny, čučoriedky, a pod.)

Príprava bublaniny zo špaldovej múky a ovocia. Fotka - Nela

 

Postup receptu na obľúbenú bublaninu

  1. V jednej nádobe si vymiešame suché a v druhej nádobe "mokré" suroviny. Potom ich spojíme.
  2. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme cesto, postupne naukladáme čerstvé alebo mrazené, no nie úplne rozmrazené ovocie, ktoré trošku vyváľame v múke, aby pri pečení nekleslo. My sme konkrétne použili slivky a černice.
  3. Posypeme trstinovým cukrom a pečieme pri teplote 175°C cca 30 minút. Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom.

Hotovo! Dobrú chuť prajeme!

 

A na záver ďalší zdravý sladký recept pre vás