Fantastické kuracie rizoto je skvelé jedlo. Máme overený recept ako si pripraviť šťavnaté krémové rizoto s kuracím mäsom. A zároveň určite zvládnete pripraviť si kuracie rizoto v jednom hrnci.

Kuracie rizoto

Skúste si s nami pripraviť krémové kuracie rizoto postupne krok po kroku a zistíte, aké je to jednoduché. 

Stačí pár trikov a šťavnaté kuracie rizoto sa podarí.Pridáte už len obľúbenú nakrájanú zeleninu a výborné jedlo je na stole. Originál talianske rizoto sme si doma trošku upravili.

Hotové rizoto môže mať niekoľko nedostatkov; ryža príliš rozvarená, mäso neodvarené, zelenina ešte chrumká. Nemusí však, pokiaľ dodržíte overený postup. Pripravte si skvelé a chutné rizoto podľa receptu portálu Ženy v meste. Tu je jednoduchý recept ako uvariť ryžu.

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 70 minút
  • Počet porcií: 4

Celý postup je o správnom načasovaní a pridávaní potrebného množstva vody. Dá sa uvariť ho do mäkka, krémova a chutne, s použitím zopár základných ingrediencií. Ženy v meste vám prinášajú osvedčený fotorecept na vynikajúce krémové kuracie rizoto. Alebo vyskúšajte tento recept na pečené kuracie stehná. Máme aj kura na smotane, Alebo aj kurací gyros. Prípadne skúste aj naše zeleninové rizoto.

Ingrediencie na krémové kuracie rizoto

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na prípravu kuracieho rizota krémového

  1. Prípravu kuracieho rizota začneme osmažením nakrájanej cibule na oleji do zlatista. Počas smaženia ju osolíme.


     
  2. Pridáme mletú červenú papriku a tiež hneď aj kuracie mäso nakrájané na kocky. Najlepšie aj s kosťami. Je to prvý trik: pretože ak sa dusí mäso aj s kosťami, pustí viac chuti. Do mäsa s cibuľou pridáme aj čierne korenie. Zalejeme len takým množstvom vody, aby bolo akurát ponorené. Pod pokrievkou dusíme tak 30 minút.


     
  3. Následne pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a dusíme ďalších 20 minút pod pokrievkou.


     
  4. Teraz prichádza čas na najdôležitejšiu ingredienciu – premytú ryžu. Zalejeme takým množstvom vody, aby bola centimeter nad tuhým podielom v hrnci. Toto je druhý trik, takto sa ryža dokonale uvarí. Opäť prikryjeme pokrievkou a rizotu dáme ešte ďalších 12 minút. Následne už ho môžeme vypnúť, necháme ho však ešte bez premiešania dôjsť pod pokrievkou asi 5 minút.


     
  5. Nasleduje tretí trik na ceste ku fantastickému krémovému kuraciemu rizotu. Opatrne do neho vmiešame maslo. Ak treba ešte dochutíme soľou a korením a môžeme podávať.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na čínu s ryžou