Najrýchlejšie zeleninové rizoto z tarhone. Vyskúšajte jednoduchý recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Určite vám zachutí.
Zeleninové rizoto z tarhone - fotorecept kliknite
Keď som prvý krát hľadala tarhoňu v obchode, vôbec som netušila, že je to cestovina, tie malé guličky. Je veľmi obľúbená predovšetkým u detí. Vyskúšajte naše jednoduché zeleninové rizoto z tarhone. Je veľmi chutné, určite ho nepokazíte.
Portál Ženy v meste vám ponúka opäť skvelý recept, ktorý sa oplatí vyskúšať. Pripravte si ľahký obed či večeru. Naše zeleninové rizoto z tarhone chutí fantasticky.
Vyskúšajte aj recept na najlepší granadír alebo granadiersky pochod
Výborné zeleninové rizoto z tarhone
- Počet porcií: 4-5 osôb
- Čas prípravy: 30 minút
Zeleninové rizoto z tarhone - ingrediencie
- 4 pohár/800 g tarhoňa (môžeme použiť pšeničnú, bezvaječnú, špaldovú alebo celozrnnú)
- 6 pohár vlažná voda (je potrebné zachovať pomer 1:1,5)
- 700 g obľúbená mrazená zelenina (hrášok, kukurica, mrkva a pod.)
- 1 ks cibuľa
- 6 zarovnaná polievková lyžica maslo (4 lyžice do tarhone, 2 lyžice zelenina)
- soľ podľa potreby
- nastrúhaný syr (parmezán, eidam, mozzarella, gouda, tofu)
na ozdobenie: petržlenová vňať, pažítka, bazalka
Recept na zeleninové rizoto z tarhone. Foto - Nela
Zeleninové rizoto z tarhone - postup receptu
- Najprv si pripravíme tarhoňu. Z množstva 800 g mi vyšli 4 poháre tarhone. Pamätajme, že musíme zachovať pomer 1:1,5. Čiže ak použijeme pohár tarhone, potrebujeme 1,5 pohára vody.
- Cibuľu si očistíme, rozdelíme napoly a spolu s tarhoňou nasucho opražíme 5-10 minút dozlatista, aby pekne zavoňala. Dávame pozor, aby sa nepripálila. Najlepšie je použiť kvalitnú panvicu alebo kastról s nepripaľujúcim sa povrchom.
- Odstavíme a pridáme maslo, premiešame, aby sa rozpustilo. Zalejeme vlažnou vodou (6 pohárov) a osolíme podľa chuti.
- Vrátime na sporák, necháme zovrieť, premiešame a prikryjeme. Dusíme cca 10-15 minút na miernom ohni, podľa druhu cestoviny. Tarhoňu odstavíme a necháme ešte prikrytú ďalších 15-20 minút, aby došla.
- Mrazenú zeleninu dáme do kastrólika, pridáme iba trošku vody (aby sa voda odparila, ale zároveň zelenina nepripálila). Osolíme a pod pokrievkou na miernou ohni dusíme 10-15 minút – podľa druhu zeleniny. Nakoniec pridáme dve lyžice masla, premiešame a prikryjeme, aby zelenina nevychladla.
- Na záver zmiešame tarhoňu s udusenou zeleninou. Nastrúhame syr (nemusíme), premiešame a dozdobíme bylinkami. Ak zvolíme verziu delenej stravy, použijeme bezvaječnú cestovinu a nastrúhame syr tofu.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na fantastické cestoviny s cuketou