Fantastické mäsové rizoto kuracie mäso a zelenina, recept originál. Niečo rýchle a teplé na obed či večeru? Tak potom bleskové rizoto s kuracím mäsom a zeleninou z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.
Mäsové rizoto kuracie mäso a zelenina
Jednoduché rizoto s kuracím mäsom a zeleninou z vašej obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste zvládne aj každý začiatočník. Tento recept sa oplatí odložiť.
Rizotá milujú deti aj dospelí. Šťavnaté rizoto s kuracím mäsom a zeleninou je ľahké a fit. Nechajte si chutiť. Do diskusie nám napíšte ako sa vám recept páčil a či vám chutil. 👍
Pripravili sme aj recept na sladkokyslé kurča s ryžou, alebo vyskúšajte recept na zapekanú cuketu so zemiakmi, šunkou a syrom.
Fantastické mäsové rizoto kuracie mäso a zelenina recept
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 3
Najrýchlejšie zeleninové rizoto z tarhone, recept
Výborné krémové cviklové rizoto
Skvelé mäsové rizoto kuracie mäso a zelenina - ingrediencie
- cca 200 g kuracie prsia (1 väčší kus)
- hrnček ryže (250 ml)
- olivový olej
- 1 ks menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 menšia cuketa
- 2 plné hrste obľúbenej (mrazenej) zeleniny
- parmezán (eidam, gouda, mozzarella)
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie (nemusíme)
- na marinádu: olivový olej, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie (nemusíme), kurkuma, celá (drvená) rasca
Bleskové rizoto s kuracím mäsom a zeleninou. Foto - Nela
Postup receptu
- Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Primiešame olivový olej a obľúbené korenie. Cibuľu nadrobno nakrájame a na olivovom oleji ju opražíme do sklovita, pridáme roztlačený cesnak a ochutené mäso. Medzitým premyjeme ryžu a dáme ju variť do väčšieho množstva osolenej vody ako cestoviny. Môžeme ju variť aj vo vývare, ryža bude ešte chutnejšia. Cuketu umyjeme a nastrúhame na plátky alebo rezančeky.
- Mäso orestujeme, aby sa zatiahlo (bude také bledšie). Pridáme cuketu a mrazenú zeleninu. Opražíme približne 5 minút. Prikryjeme pokrievkou, aby mäsko pustilo vlastnú šťavu. Potom podlejeme 1/2 hrnčekom vody (nie veľa) a dusíme približne 10 minút do zmäknutia. Podľa potreby dosolíme, prípadne dokoreníme.
- Ryžu varíme cca 15 minút, pozor, aby nebola príliš mäkká. Po uvarení ju prepláchneme horúcou vodou a scedíme. Ryžu pridáme k susenému mäsu so zeleninou, zastrúhame parmezánom a premiešame. Ešte teplé posypeme čerstvými bylinkami. Podávame s kyslou uhorkou, čalamádou alebo čerstvým šalátom.