Fantastické mäsové rizoto kuracie mäso a zelenina, recept originál. Niečo rýchle a teplé na obed či večeru? Tak potom bleskové rizoto s kuracím mäsom a zeleninou z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Mäsové rizoto kuracie mäso a zelenina

Jednoduché rizoto s kuracím mäsom a zeleninou z vašej obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste zvládne aj každý začiatočník. Tento recept sa oplatí odložiť.

Rizotá milujú deti aj dospelí. Šťavnaté rizoto s kuracím mäsom a zeleninou je ľahké a fit. Nechajte si chutiť. Do diskusie nám napíšte ako sa vám recept páčil a či vám chutil. 👍

Pripravili sme aj recept na sladkokyslé kurča s ryžou alebo vyskúšajte recept na zapekanú cuketu so zemiakmi, šunkou a syrom.

Fantastické mäsové rizoto kuracie mäso a zelenina recept

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 3

 

Najrýchlejšie zeleninové rizoto z tarhone, recept

Výborné krémové cviklové rizoto

 

 
 

Skvelé mäsové rizoto kuracie mäso a zelenina - ingrediencie

  • cca 200 g kuracie prsia (1 väčší kus)
  • hrnček ryže (250 ml)
  • olivový olej 
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 menšia cuketa
  • 2 plné hrste obľúbenej (mrazenej) zeleniny
  • parmezán (eidam, gouda, mozzarella)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie (nemusíme)
  • na marinádu: olivový olej, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie (nemusíme), kurkuma, celá (drvená) rasca

 

 

Bleskové rizoto s kuracím mäsom a zeleninou. Foto - Nela

 

Postup receptu

  1. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Primiešame olivový olej a obľúbené korenie. Cibuľu nadrobno nakrájame a na olivovom oleji ju opražíme do sklovita, pridáme roztlačený cesnak a ochutené mäso. Medzitým premyjeme ryžu a dáme ju variť do väčšieho množstva osolenej  vody ako cestoviny. Môžeme ju variť aj vo vývare, ryža bude ešte chutnejšia. Cuketu umyjeme a nastrúhame na plátky alebo rezančeky.  
  2. Mäso orestujeme, aby sa zatiahlo (bude také bledšie). Pridáme cuketu a mrazenú zeleninu. Opražíme približne 5 minút. Prikryjeme pokrievkou, aby mäsko pustilo vlastnú šťavu. Potom podlejeme 1/2 hrnčekom vody (nie veľa) a dusíme približne 10 minút do zmäknutia. Podľa potreby dosolíme, prípadne dokoreníme.
  3. Ryžu varíme cca 15 minút, pozor, aby nebola príliš mäkká. Po uvarení ju prepláchneme horúcou vodou a scedíme. Ryžu pridáme k susenému mäsu so zeleninou, zastrúhame parmezánom a premiešame. Ešte teplé posypeme čerstvými bylinkami. Podávame s kyslou uhorkou, čalamádou alebo čerstvým šalátom.
Tip na záver: Ak si mäso necháte odležať do druhého dňa, bude oveľa chutnejšie.Na tomto recepte je úžasné, že môžete zvoliť ľubovoľnú obľúbenú zeleninu. Stačí ju s mäskom predusiť, pridať uvarenú ryžu a rizoto podľa svojej chuti máte za 30 minút na stole. 
Dobrú chuť. Prípadne skúste aj naše zeleninové rizoto.