Vyskúšajte si s nami urobiť vianočný nealkoholický punč a bude vám príjemne aj bez alkoholu. Jednou z najpríjemnejších vecí je v zime práve popíjanie punču, oslaďte si ten nealkoholický so ženami v meste.

Vianočný nealko punč

Uvidíte, že nepreháňame. Máme pre vás v kuchyni žien v meste najlepší recept na punč bez alkoholu aj pre deti. Zmiešajte čaj, ovocie, korenie, sirup a trochu medu a vznikne skvelý zimný nápoj podľa jednoduchého receptu.

Je príjemne sladký a výborne zahreje. Ak si ho pripravíte aj s nakrájaným ovocím, tak trošku aj zasýti. Malých aj veľkých.

Jeho príprava naozaj nie je nič zložité a pokojne do nej zapojte aj deti. Ak dokážu nakrájať ovocie, alebo hoci aj v vašou pomocou pripraviť čaj, určite budú vítané. Takže dobrú sladkú zimnú chuť. :)

Ak by ste predsalen mali chuť na alkoholický punč, tu je náš recept. A tu sú recepty na červené a biele varené víno. Skúste aj náš recept na vaječný likér. A tu je recept na originálne bombardino. Vyskúšajte aj ďalšie recepty na horúce vianočné nápoje. Tu je aj rodinný recept na Tatranský punč.

Ingrediencie na nealkoholický punč

  • 2 litre ovocného čaju,
  • 2 pomaranče (jeden pokrájame, druhý vyštavíme),
  • 2 väčšie mandarinky (jednu pokrájame, druhú vyštavíme),
  • 1 jablko,
  • 0,5 dcl ovocného sirupu,
  • Na dochutenie:
  • 2 celé škorice, 1 malá lyžička mletej škorice, 6 klinčekov, badián, 1 vanilínový cukor, med na osladenie (podľa chuti),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Recept na punč bez alkoholu aj pre deti

  1. Uvaríme si cca 2 litre vody a pripravíme si z nej čaj. Pri príprave receptu sme použili kombináciu ovocného a čierneho čaju. Pri príprave punču pre deti je lepší ovocný, pre dospelých zase čierny.


     
  2. Na malé kúsky si nakrájame jeden pomaranč a jednu mandarínku, druhé si necháme na šťavu na záver. Pokrájali sme aj jablko. Ovocia si pridajte podľa chuti, pokojne aj nejaké iné. Napríklad čučoriedky, alebo černice.


     
  3. Do hrnca s pripraveným čajom pridáme nakrájané ovocie a koreniny (celú a mletú škoricu, klinčeky a badián), premiešame. Pridáme cca pol decilitra sirupu a lyžicu medu (ak chcete sladší, dajte trošku viac). Necháme minimálne štvrť pol hodinu variť.


     
  4.  Do uvareného punču ešte pridáme šťavu z pomaranča a mandarinky. Na záver aj vanilínový cukor a vyladíme chuť medom. Podávame k hrnčeku s uškom a ozdobené čerstvým ovocím. Na pokrájané ovocie sa hodí aj čajová lyžička.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na pečený čaj. Tu je zase recept na vianočný punč s ovocím.