Šťavnatý losos na masle je skvelý recept so zeleninovým pyré. Vyskúšajte ďalší nielen vianočný recept z kuchyne portálu ženy v meste, tentoraz si pripravte lososa na masle a pridajte aj zeleninové pyré..
Losos na masle - fotorecept
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 4
Na vianočný stôl tradične patrí vyprážaná ryba a zemiakový šalát. Nie každý si ju však môže dopriať, pretože toto jedlo je ťažšie stráviteľné. Riešením sú napríklad filety z lososa s kožou - populárna ryba žijúca väčšinou v mori.
Ak hľadáte niečo ľahké a diétne, čím zaujmete aj deti, tak je tu možnosť pripraviť si lososa. Skvelá príloha bude zeleninové pyré, s ním je toto u nás najlepší recept na pečeného lososa.
Zdravý a pečený na panvici. Je vhodný aj pri diétach. Rýchly, chutný a veľmi jednoduchý recept. Nech sa páči. Inšpirácia z nášho portálu nielen pre ženy.
Toto jedlo jednoducho lahodí nielen oku, ale poteší aj vaše chute.
Vaše zdravie sa vám poďakuje a pokojne vyskúšajte tento recept aj počas večere na Štedrý deň. Ale pokojne aj inokedy. Vyskúšajte prípadne aj recept na pečeného lososa v rúre. Vybrali sme pre vás aj Vianočné menu podľa Tinky alebo Vianoce bez vyprážania
Ingrediencie na prípravu lososa
- 4 porcie lososa (na porciu cca 100-150 g)
- kúsok masla
- olivový olej
na dochutenie:
- sušené a čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor a pod.),, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, citrón
Losos na masle so zeleninou recept. Foto - Nela
Postup receptu lososa na masle
- Lososa si osušíme a okoreníme. Môžeme použiť sušené bylinky, ale aj korenie na ryby, prípadne iné obľúbené korenie. Nesolíme. Necháme postáť, pred pečením by mal mať izbovú teplotu.
- Na kvalitnejšiu panvicu pridáme kúsok masla a olivový olej, zohrejeme a vložíme lososa kožou dole. Na miernom ohni opekáme do zlatista cca 4 minúty z tejto strany, potom otočíme a dopekáme ďalšie 4 minúty. Záleží to samozrejme od veľkosti ryby. Dôležité je, aby mäsko bolo šťavnaté, nie vysušené. Odstavíme a necháme odpočinúť.
- Upečeného lososa osolíme, na tanier pridáme zeleninové pyré, dozdobíme bylinkami, čerstvou zeleninou, môžeme poliať aj tekvicovým olejom. Dochutíme citrónovou šťavou.
Dobrú chuť. 🐟 Vybrali sme pre vás aj recepty na skvelé ryby