Pravé grilážky, domáce karamelové tyčinky sú veľká pochúťka. Vyskúšajte chutný a osvedčený recept na grilážky z kuchyne portálu Ženy v meste.
Grilážky
Recept na orechové grilážky so Salkom patrí podobne ako napríklad linecké cesto, alebo vanilkové rožky medzi najtradičnejšie vianočné koláče na Slovensku. Milujete karamel a orechy? Tak potom je vianočná griláž pre vás ako stvorená.
Chrumkavé oriešky v karameli, spojené oplátkou, máčané v čokoláde. Sladká pochúťka, ktorú si pripravíte za pár minút.
Vyskúšajte osvedčený recept vášho obľúbeného portálu Ženy v meste na výborné karamelové grilážky, ktorých príprava je jednoduchá a rýchla. Oslaďte si život! Skúste aj grilážky recept so salkom.
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet kusov: 30
Ingrediencie na karamelové grilážky
- 300 g kryštálový cukor,
- 250 g maslo,
- 200 g nasekaných vlašských orechov (lieskových),
- 1 ks sladené Salko,
- 8 ks oblátka,
na polevu:
Postup receptu
- Na prípravu karamelu na vianočnú griláž použijeme kvalitnejší hrniec. Cukor nasypeme do hrnca, nemiešame a pri najnižšej teplote necháme rozpustiť. Keď je cukor rozpustený a zhnedne, premiešame. Pridáme maslo (musí mať izbovú teplotu) a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
- Pridáme Salko a ďalej miešame, aby sa hmota spojila. Začne bublať. Odstavíme a pridáme na menšie kúsky nasekané orechy, premiešame.
- Pripravíme si oblátky. Štyri kusy rozložíme a postupne na nich natierame karamelovú zmes. Pracujeme rýchlo, lebo zmes tuhne. Na každú oblátku potretú karamelovou plnkou dáme ďalšiu oblátku a poriadne zaťažíme. Grilážky necháme stuhnúť v chlade.
- Po spojení vychladené oblátky narežeme ostrým nožom na tenké tyčinky. Konce máčame v čokoládovej poleve a necháme opäť zachladiť. Určite ich vyskúšajte, sú fantastické.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na hneď mäkké vianočné perníčky. Máme pre vás aj rýchle kokosové pusinky.