Vynikajúce varené červené víno. Návod ako si pripraviť voňavé varené červené víno vám dnes prináša kuchyňa portálu Ženy v meste. Nech sa páči, vyskúšajte.

Varené červené víno

Najlepšie červené varené víno so značkou Ženy v meste podľa tradičného receptu. Fantastická chuť, úspech zaručený. Pripravte si varené červené víno na Vianoce, Silvestra či v iné chladné dni. Nielen príjemne zahreje, prevonia aj celý váš domov.

Varené červené víno sa práve v tomto období teší veľkej obľube. Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša jednoduchý recept na najlepšie červené varené víno, ktoré chutí úžasne. A rovnako aj odpoveď na otázku, aké víno na varené víno.

Vynikajúce je napríklad sudové víno z čiernych ríbezlí. Ale v princípe platí, že uvariť sa dá akékoľvek víno. Na záver je len potrebné doladiť chuť cukrom, alebo medom v miere, ktorá závisí od toho či ste použili suché víno, alebo polosladké.

Čo tak si pripraviť varené červené víno voňavé po škorici, badiáne, klinčekoch? Recept originál so značkou Ženy v meste. Prípadne si pripravte vianočný punč. Na zdravie!

Skvelé suché koláče najlepšie vínové koláčiky. Vyskúšajte aj náš recept na Turbo punč. A tu je recept na originálne bombardino. Tu je aj rodinný recept na Tatranský punč. Tu je zase recept na vianočný punč s ovocím.

Najlepšie varené červené víno

  • Čas prípravy: 15 minút,
  • Počet porcií: 4 osoby (podľa chuti),

Ingrediencie na varené červené víno

  • ingrediencie:
  • 1 l červeného vína podľa výberu (vynikajúce je sudové víno z čiernych ríbezlí),
  • na dochutenie:
  • 3 ks celá škorica, 6 ks klinček, 2 ks badián,
  • na dosladenie:
  • 1 ks vanilínový cukor (môžeme aj vynechať, chuť vína ale výborne doladí), kryštálový alebo trstinový cukor alebo med - podľa chuti,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Najlepšie varené červené víno. Foto - Nela

Fantastické varené červené víno - postup receptu

  1. Do hrnca pridáme červené víno podľa vlastného výberu. Na dochutenie pridáme celú škoricu, klinčeky, badián. Na miernom stupni privedieme do varu. Odstavíme.
  2. Červené varené víno dosladíme podľa chuti. Vanilínový cukor varené červené víno nádherne prevonia. Trstinový (kryštálový) cukor pridáme podľa potreby, záleží, aký druh červeného vína sme si zvolili. Na dosladenie môžeme pridať med, je zdravší.

Tip na záver: Takto pripravené varené červené víno ihneď podávame. Najlepšie v pekných tradičných pohároch s uškom, ale aj sklenených pohároch na stopke. Na zdravie! Vyskúšajte aj najlepšie biele varené víno