Pizza štangle, originál ako z pizzerie, overený recept na štangle z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si s nami doma tradičnú pochúťku.
Originál pizza štangle ako z pizzerie
Ak si chcete pochutnať na výborných pizza štangliach, nemusíte ísť do pizzerie.
Stačí, ak vyskúšate náš recept. Príprava cesta je veľmi jednoduchá a zvládnu ju aj úplní začiatočníci. Prečítajte si aj ako chutí najlepšia múka na pizzu.
- Čas prípravy v minútach - 60
- Čas pečenia v minútach - 10
- Počet porcií – cca 22 kusov
- Autor jedla - Kristína
Ingrediencie na pizzové štangle
Cesto:
- 600g hladkej múky,
- 3dcl vlažnej vody,
- 1,5dcl oleja,
- 1 kocka (42g),
- droždia,
- 2 čajové lyžičky cukru,
- 2 čajové lyžičky soli,
- Štipku oregana a tymianu
Plnka:
- Cca 300g obľúbených druhov syra,
- 200g šunky, prípadne slaniny, prosciutta
- Sušené paradajky alebo olivy, alebo na čo máte práve chuť
Originál pizza štangle ako z pizzerie, overený recept na štangle. Foto - Kristína
Pizza štangle ako z pizzerie, overený recept na štangle
- Do väčšej misy dáme múku a urobíme do nej jamku. Pridáme kvasnice, vlažnú vodu a cukor. Počkáme asi desať minút, kým sa kvasnice rozpustia a naštartuje sa kvások.
- Pridáme olej, soľ, oregano, tymian a vymiesime cesto. Vďaka oleju je cesto pružné, ľahko sa s ním pracuje a nelepí sa.
- Vymiesené cesto poprášime múkou a prikryjeme a necháme asi pol hodinku kysnúť.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na menšie bochníky. Bochník vyvaľkáme a narežeme na pásiky hrubé asi 5cm.
- Potom začneme plniť. Na polovicu pásika dáme šunku a syr, ale alternatív je viac ako dosť. Okrem šunkovo syrových sme tentokrát urobili aj syrové so sušenými paradajkami (tieto paradajky sú z domácej produkcie). Ak máte radi olivy, len do toho! Šunku zasa môžete vymeniť za slaninu, alebo prosciutto. Možností je naozaj veľa.
- Naplnený pásik preložíme a zakrútime.
- Štangle poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 220°C. Pečieme 10 minút.
- Po upečení štangle potrieme cesnakovým olejom. Ten si pripravíme tak, že do trochy oleja pretlačíme dva strúčiky cesnaku a poriadne osolíme. My sme použili olej z našich sušených paradajok, má oranžovú farbu a jemne paradajkovú chuť.
- K pizza štangliam patrí dresing, tento je veľmi jednoduchý. Kyslú smotanu zmiešame s dvomi strúčikmi pretlačeného cesnaku, osolíme a pridáme trochu tymianu.
Z kuchyne portálu Ženy v meste vám prajeme dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na párky v župane. Tu je aj náš recept na slané bryndzové tyčinky.