Piškótová roláda s džemom má svoj rýchly a jednoduchý recept. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila ďalšiu úžasnú dobrotu. Tentoraz je to piškótová roláda s džemom.

Piškótová roláda

Príprava našej piškótovej rolády s džemom je nenáročná a nezaberie vám veľa času. Stačí ju potrieť iba džemom, zrolovať a výbornú sladkosť pre svoje deti máte hotovú za pár minút.

Jemnučká a šťavnatá piškótová roláda s džemom zo špaldovej múky chutí skvele. Potrebujete iba 30 minút a môžete maškrtiť. A čo je dôležité, piškótová roláda podľa nášho receptu zaručene nepraskne. Vyskúšajte aj recept na kokosové guličky, alebo na koka sušienky. Alebo tento recept na slonie slzy.

  • Čas prípravy: 30 minút,
  • Počet porcií: 10 ks,

Ingrediencie

  • 5 vajec,
  • štipka soli,
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru (trstinový),
  • 1 ks vanilínový cukor,
  • 3 kopcovité polievkové lyžice hladkej špaldovej múky T630 (hladká),
  • ¼ lyžička prášku do pečiva,
  • na plnenie: jahodový alebo marhuľový džem (iný obľúbený),
  • na posýpku: práškový cukor,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na piškótovú roládu s džemom

  1. Jednoduchú piškótovú roládu s džemom si upečiete tak, že si najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielka so štipkou soli vyšľaháme dotuha. Pridáme kryštálový a vanilínový cukor, zašľaháme. Žĺtky vymiešame vidličkou. Tie postupne prišľaháme k bielkom.


     
  2. K vyšľahanej vaječnej hmote  postupne varechou zapracujeme hladkú špaldovú múku (môžeme aj hladkú múku), do ktorej sme primiešali prášok do pečiva. Vznikne nám nadýchané piškótové cesto.


     
  3. Plech (cca 30x40 cm) si vystelieme papierom na pečenie, opatrne rozotrieme cesto a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 150 oC približne 8-10 minút. Nepečte ju dlhšie, aby sa nevysušila, pretože by potom mohla prasknúť.


     
  4. Po upečení roládu necháme vychladnúť, nemusíme ju rolovať, papier na pečenie neodstraňujeme. Piškotovú roládu preložíme na čistý papier na pečenie a to papierom hore. Papier opatrne oddelíme.


     
  5. Roládu potrieme obľúbeným džemom a opatrne zvinieme. Otočíme ju tak, aby bol okraj piškóty na spodnej časti. Rukami jemne pozatlačujeme.


     
  6. Piškótovú roládu posypeme práškovým cukrom (nemusíme), nakrájame a môžeme ochutnávať. Čakať nemusíme. Naša piškótová roláda zo špaldovej múky je jemnučká a šťavnatá. Zaručene nepraskne, ak dodržíte postup.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na tvarohový koláč