Piškótová roláda s džemom má svoj rýchly a jednoduchý recept. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila ďalšiu úžasnú dobrotu. Tentoraz je to piškótová roláda s džemom.
Piškótová roláda
Príprava našej piškótovej rolády s džemom je nenáročná a nezaberie vám veľa času. Stačí ju potrieť iba džemom, zrolovať a výbornú sladkosť pre svoje deti máte hotovú za pár minút.
Jemnučká a šťavnatá piškótová roláda s džemom zo špaldovej múky chutí skvele. Potrebujete iba 30 minút a môžete maškrtiť. A čo je dôležité, piškótová roláda podľa nášho receptu zaručene nepraskne. Vyskúšajte aj recept na kokosové guličky, alebo na koka sušienky. Alebo tento recept na slonie slzy.
- Čas prípravy: 30 minút,
- Počet porcií: 10 ks,
Ingrediencie
- 5 vajec,
- štipka soli,
- 2 polievkové lyžice kryštálového cukru (trstinový),
- 1 ks vanilínový cukor,
- 3 kopcovité polievkové lyžice hladkej špaldovej múky T630 (hladká),
- ¼ lyžička prášku do pečiva,
- na plnenie: jahodový alebo marhuľový džem (iný obľúbený),
- na posýpku: práškový cukor,
Postup receptu na piškótovú roládu s džemom
- Jednoduchú piškótovú roládu s džemom si upečiete tak, že si najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielka so štipkou soli vyšľaháme dotuha. Pridáme kryštálový a vanilínový cukor, zašľaháme. Žĺtky vymiešame vidličkou. Tie postupne prišľaháme k bielkom.
- K vyšľahanej vaječnej hmote postupne varechou zapracujeme hladkú špaldovú múku (môžeme aj hladkú múku), do ktorej sme primiešali prášok do pečiva. Vznikne nám nadýchané piškótové cesto.
- Plech (cca 30x40 cm) si vystelieme papierom na pečenie, opatrne rozotrieme cesto a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 150 oC približne 8-10 minút. Nepečte ju dlhšie, aby sa nevysušila, pretože by potom mohla prasknúť.
- Po upečení roládu necháme vychladnúť, nemusíme ju rolovať, papier na pečenie neodstraňujeme. Piškotovú roládu preložíme na čistý papier na pečenie a to papierom hore. Papier opatrne oddelíme.
- Roládu potrieme obľúbeným džemom a opatrne zvinieme. Otočíme ju tak, aby bol okraj piškóty na spodnej časti. Rukami jemne pozatlačujeme.
- Piškótovú roládu posypeme práškovým cukrom (nemusíme), nakrájame a môžeme ochutnávať. Čakať nemusíme. Naša piškótová roláda zo špaldovej múky je jemnučká a šťavnatá. Zaručene nepraskne, ak dodržíte postup.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na tvarohový koláč