Neodolateľná čokoládová roláda bez gramu múky. Jednoduchý recept so značkou Ženy v meste určite vyskúšajte, potešte svoje chuťové poháriky.
Zaručene si pochutíte. Našu čokoládovú roládu si celá rodina zamiluje. Sladké čokoládové maškrtenie.
Čokoládová roláda bez gramu múky - fotorecept kliknite
Milujete čokoládové koláče a zákusky? Pripravili sme pre vás jednoduchý recept plný čokolády, bez lepku. Neodolateľná čokoládová roláda chutí famózne. Potešte svoje zmysly. Sladké pokušenie so značkou Ženy v meste.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov na sladké dobroty. Nielen tradičné, ale aj fit, pečené aj nepečené, torty a zákusky. Stačí si iba vybrať. Nech sa páči koláče, zákusky, torty so značkou Ženy v meste - kliknite
Vybrali sme pre vás recept domáce čokoládové guľky, neskutočne dobré
Neodolateľná čokoládová roláda bez gramu múky, jednoduchá a chutná
- Čas prípravy: 30 minút
- Čas pečenia: 10 minút
- Počet kusov: 1 roláda (18 ks)
Recept bez lepku
Fantastická zamatová roláda bez lepku - ingrediencie
- na kakaové roládové cesto bez lepku:
- 6 ks väčšie vajce
- 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru
- 3 polievkové lyžice kakaa
- štipka soli
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- čokoládová náplň:
- 250 ml mlieko
- 1 ks Zlatý klas
- 125 g maslo
- 100 g čokoláda (min. 52%)
- 3-5 polievkových lyžíc práškového cukru podľa chuti
- 2 polievkové lyžice kakaa
- čokoládová poleva:
- 100 g čokoláda (min. 52%)
- 3 polievkové lyžice kokosového oleja (masla)
Neodolateľná čokoládová roláda bez gramu múky. Foto - Nela
Fantastická zamatová roláda bez lepku - postup receptu
- Bielky si vyšľaháme so štipkou soli dotuha, postupne zašľaháme cukor. Potom postupne pridávame aj žĺtky, ktoré tiež zašľaháme.
- Nakoniec opatrne primiešame preosiate kakao so sódou bikarbónou. Plech (veľkosť 40x30 cm) vystelieme papierom na pečenie.
- Plech na pečenie môžeme dôkladne vymastiť tukom a vysypať múkou. Kakaové cesto bez múky rozotrieme stierkou na celý plech.
- Cesto pečieme pri teplote 200 oC 10 minút. Potom ho vrchnou časťou položíme na vlhkú utierku, odstránime papier na pečenie.
- Cesto s utierkou zrolujeme. Dáme si variť 2/3 mlieka. Do zvyšného mlieka rozmiešame Zlatý klas, vlejeme k mlieku, uvaríme krém.
- Odstavíme, pridáme čokoládu, premiešame. Ešte do vlažného krému pridáme zmäknuté maslo, kakao, cukor. Vyšľaháme dohladka.
- Štyri lyžice čokoládového krému si odložíme bokom. Roládu bez múky rozvinieme a potrieme čokoládovou nápňou po celej ploche.
- Teraz nasleduje tá najdôležitejšia časť, rolovanie rolády. Oboma rukami ju opatrne vinieme, trošku pritláčame, kvôli peknému tvaru.
- Roládu potrieme zvyšným krémom po celej ploche. Pripravíme si čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s tukom.
- Keď je čokoládová poleva vlažná, polejeme ňou pripravenú roládu. Neodolateľnú čokoládovú roládu necháme poriadne zachladiť.
Tip na záver: Ak je hotová čokoládová náplň redšia, dajte ju aspoň na 30 minút zachladiť, aby vytuhla. Až potom ju natrite na roládové bezlepkové cesto. Svieža čokoládová roláda? Na krém poukladajte čerstvé maliny alebo čučoriedky, potom roládu opatrne zrolujte.
Sladké čokoládové maškrtenie.
Recept na poslednú chvíľu najlepšia piškótová roláda s džemom, jednoduchá a veľmi chutná