Rýchla torta na narodeniny. Fantastický recept aj pre začiatočníčky pripravený kuchyňou portálu Ženy v meste sa oplatí vyskúšať.

Rýchla torta na narodeniny - fotorecept kliknite

Torta k oslave patrí. Nemáte odvahu upiecť svojmu oslávencovi tortu? Kuchyňa portálu Ženy v meste myslí na všetky ženy. Aj na tie, ktoré nemajú skúsenosti s varením a pečením. Pripravili sme pre vás podrobný fotorecept na jednoduchú tortu, na ktorej si môžete pochutnávať už za 45 minút.

Jednoduchá torta hotová za 45 minút. Recept aj pre začiatočníčky. Prekvapte svoju rodinu touto úžasnou tortičkou, ktorú si určite obľúbite. Domáca torta zo zdravších ingrediencií je na nezaplatenie. A čo je dôležité, urobí radosť každému oslávencovi.

Inšpirujte sa receptom na fantastickú nepečenú tvarohovú tortu s ovocím

 

Jednoduchá hrnčeková torta hotová za 45 minút

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas pečenia: 20-30 minút
  • Počet porcií: 12 ks

 

 

 

Rýchla torta na narodeniny - ingrediencie

      hrnček 250 ml

  • korpus
  • suché prísady:
  • 1 hrnček hladkej špaldovej múky (hladkej múky)
  • 1/2 hrnčeka kryštálového (trstinového) cukru
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • vlhké prísady:
  • 1/2 hrnčeka vlažného mlieka
  • 2 ks väčšie vajcia (3 ks menšie) BILLA Premium čerstvé vajcia z chovu na voľnom výbehu
  • 4 lyžice roztopeného masla alebo 1/4 hrnčeka oleja
  • na tmavé cesto: 
  • 2 polievkové lyžice kakaa, 1 polievková lyžica horúcej vody

 

  • na potretie: menší pohár obľúbeného džemu (jahodového, malinového, marhuľového)
  • na plnku: 250 ml 33% šľahačkovej smotany alebo rastlinnej šľahačky, stužovač šľahačky, dve lyžice džemu (kvôli farbe)
  • na ozdobu: gumenné cukríky, cukrové guličky, nasekaná čokoláda, medovka, mäta - podľa fantázie

 

 

Ingrediencie na tortu na narodeniny. Foto - Nela

 

Rýchla torta na narodeniny - postup receptu

  1. Najprv pripravíme prísady na korpus. Kakao ide až na záver. V jednej miske zmiešame suché prísady, v druhej miske vymiešame vlhké prísady. Postačí nám vareška.
  2. Vlhké prísady to sú čerstvé vajcia BILLA Premium, vajcia z chovu na voľnom výbehu, mlieko a roztopené maslo. Suché prísady zasa múka, cukor a prášok do pečiva. 
  3. Suché a mokré prísady zmiešame dôkladne spolu, aby sa prepojili. Tortovú formu s priemerom cca 25 cm si vymastíme maslom alebo vystelieme papierom na pečenie.
  4. Ak zvolíme papier na pečenie urobíte to tak, že si formu obrátime a podľa dna vystrihneme kruh, na boky vystrihneme pásy. Formu navhlčíme, papier lepšie priľne.
  5. Rúru predhrejeme na 180 oC. Do vystlanej formy vylejeme 2/3 cesta. Do zvyšného cesta primiešame kakao a lyžicu  horúcej vody, aby sa kakao dobre spojilo s cestom. 
  6. Tmavé cesto vylejeme do stredu svetlého cesta a opačnou stranou vidličky v ceste krúžime dookola po celej ploche, aby sme cesto premiešali. Pečieme cca 20 minút.
  7. Upečený korpus vyberieme z rúry, necháme vychladnúť. Odstránime papier na pečenie. Preložíme na podnos, na ktorom budeme tortu podávať. Celý potrieme džemom.
  8. Šľahačku so stužovačom vyšľaháme dotuha, pridáme džem, môžeme ho aj vynechať. Šľahačku rozotrieme po celej torte, zarovnáme, ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Tip na záver: Tortu nákrájame a môžeme podávať. Ak vydržíte, tortu je dobré nechať odstáť na pár hodín. Bude ešte chutnejšia. Je to jednoduchá tortička, ktorá chutí fantasticky. Aj keď bude mať nedostatky, vaše detičky sa budú vytešovať. Všetko čo robíme s láskou je predsa úžasné.

Dobrú chuť. 

Vybrali sme pre vás recept na hrnčekovú a jednoduchú tortu, nielen na Veľkú noc