Šťavnatá Sacherova torta je skvelá na každú príležitosť. Vyskúšajte jednoduchý recept z kuchyne portálu Ženy v meste na skvelú tortu.

Sacherova torta

Sacherova torta zo špaldovej múky chutí fantasticky. Aj keď je receptov neúrekom, vyskúšajte náš osvedčený, z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Nech sa páči.

Nemusíte tie krémové koláče alebo zákusky? Tak potom je pre vás Sacherova torta tou pravou lahôdkou. Jej príprava vám nezaberie veľa času. Je jednoduchá a chutná. Dokonalá Sacherova torta od slovenského rodáka Eduarda Sachera.

Oplatí sa vyskúšať aj recept na gaštanovú tortu, kráľovnú medzi tortami. A tu je nepečená torta s bielou čokoládou.

Potrebujeme na sacherovu tortu

  • Čas prípravy:  30 minút
  • Čas pečenia: 40 minút
  • Počet porcií: 16 ks

Ingrediencie                                       

  • 6 ks vajce
  • 160 g čokoláda (minimálne 52%)
  • 130 g maslo
  • 100 g práškový cukor
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 130 g hladká špaldová múka (hladká múka)
  • štipka soli
  • na potretie: pohár marhuľového  džemu 
  • na polevu ganache: 125 g čokoláda (52%), 125 ml šľahačková smotana

Sacherova torta, úžasná, jednoduchá. Foto - Nela

Postup receptu

  1. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky si oddelíme od bielkov. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrami do peny. Žĺtky a vlažnú čokoládu postupne zašľaháme do maslovej hmoty.
  2. Múku preosejeme. Postupne ju zapracujeme varechou alebo stierkou k žĺtkovej zmesi. Bielky so štipkou soli vyšľaháme dotuha. Opatrne ich primiešame taktiež k čokoládovému cestu.
  3. Formu na tortu (24 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozvrstvíme a pečieme pri teplote 170 oC približne 40 minút, potom rúru vypneme a necháme cesto ešte 10 minút odpočívať.
  4. Upečené cesto bude mať na vrchu svetlejšiu kôrku. Je to v poriadku. Ak je korpus vypuklý, obrátime ho naopak. Tortový korpus necháme vychladiť. Potom ho ostrým nožom prerežeme napoly.
  5. Marhuľovým džemom potrieme prvý plát, na neho uložíme druhý plát, pritlačíme a celú tortu potrieme opäť džemom, ktorým nešetríme. Necháme zaschnúť. Pripravíme si polevu.
  6. Šlahačkovú smotanu zohrejeme, nesmie vrieť. Potom ňou zalejeme čokoládu. Necháme trochu postáť a premiešame. Vznikne nám lesklá poleva. Vlažnou polevou potrieme celú tortu. 

Tip na záver: Sacherova torta chutí najlepšie na druhý deň, pretože prejdú všetky chute. Poleva ganache je vynikajúca, má lahodnú chuť a dobre sa krája, nepokazíte ňou žiaden koláčik.

Dobrú chuť. 

 

 

Vyskúšajte aj recept na výborný tvarohový cheesecake s ovocím