Šťavnatá Sacherova torta je skvelá na každú príležitosť. Vyskúšajte jednoduchý recept z kuchyne portálu Ženy v meste na skvelú tortu.
Sacherova torta
Sacherova torta zo špaldovej múky chutí fantasticky. Aj keď je receptov neúrekom, vyskúšajte náš osvedčený, z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Nech sa páči.
Nemusíte tie krémové koláče alebo zákusky? Tak potom je pre vás Sacherova torta tou pravou lahôdkou. Jej príprava vám nezaberie veľa času. Je jednoduchá a chutná. Dokonalá Sacherova torta od slovenského rodáka Eduarda Sachera.
Oplatí sa vyskúšať aj recept na gaštanovú tortu, kráľovnú medzi tortami. A tu je nepečená torta s bielou čokoládou.
Potrebujeme na sacherovu tortu
- Čas prípravy: 30 minút
- Čas pečenia: 40 minút
- Počet porcií: 16 ks
Ingrediencie
- 6 ks vajce
- 160 g čokoláda (minimálne 52%)
- 130 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 1 ks vanilínový cukor
- 130 g hladká špaldová múka (hladká múka)
- štipka soli
- na potretie: pohár marhuľového džemu
- na polevu ganache: 125 g čokoláda (52%), 125 ml šľahačková smotana
Sacherova torta, úžasná, jednoduchá. Foto - Nela
Postup receptu
- Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky si oddelíme od bielkov. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrami do peny. Žĺtky a vlažnú čokoládu postupne zašľaháme do maslovej hmoty.
- Múku preosejeme. Postupne ju zapracujeme varechou alebo stierkou k žĺtkovej zmesi. Bielky so štipkou soli vyšľaháme dotuha. Opatrne ich primiešame taktiež k čokoládovému cestu.
- Formu na tortu (24 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozvrstvíme a pečieme pri teplote 170 oC približne 40 minút, potom rúru vypneme a necháme cesto ešte 10 minút odpočívať.
- Upečené cesto bude mať na vrchu svetlejšiu kôrku. Je to v poriadku. Ak je korpus vypuklý, obrátime ho naopak. Tortový korpus necháme vychladiť. Potom ho ostrým nožom prerežeme napoly.
- Marhuľovým džemom potrieme prvý plát, na neho uložíme druhý plát, pritlačíme a celú tortu potrieme opäť džemom, ktorým nešetríme. Necháme zaschnúť. Pripravíme si polevu.
- Šlahačkovú smotanu zohrejeme, nesmie vrieť. Potom ňou zalejeme čokoládu. Necháme trochu postáť a premiešame. Vznikne nám lesklá poleva. Vlažnou polevou potrieme celú tortu.
Tip na záver: Sacherova torta chutí najlepšie na druhý deň, pretože prejdú všetky chute. Poleva ganache je vynikajúca, má lahodnú chuť a dobre sa krája, nepokazíte ňou žiaden koláčik.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na výborný tvarohový cheesecake s ovocím