Obľuba pečených zemiakov v šupke nekončí. Pripravte si pečené zemiaky v šupke podľa overeného receptu portálu Ženy v meste.
Pečené zemiaky v šupke
Pečené zemiaky v šupke sa hodia ako perfektná príloha k pečenému alebo vyprážanému mäsu, ale aj vyprážanému syru alebo omáčke. Tieto zemiaky skvele chutia aj samotné, chrumkavé na povrchu a mäkké vo vnútri.
Vyskúšajte si s nami pripraviť aj zemiaky pečené v rúre, alebo chrumkavú haruľu. Ale máme aj recept na zemiaky na kyslo. A tu je aj náš recept na gazdovské zemiaky. A vyskúšajte aj tieto opekané zemiaky ako z reštaurácie.
- Doba prípravy: 5 minút
- Doba pečenia: 35 minút
- Počet porcií: 3 porcie
Ingrediencie na zemiaky pečené v rúre
- 5 väčších zemiakov,
- 2 polievkové lyžice stolného oleja,
- 1 polievková lyžica sladkej mletej papriky,
- 1 polievková lyžica kari,
- 1 čajová lyžička soli,
Postup receptu zemiakov pečených v šupke
- Zemiaky umyjeme od hliny a nečistôt a osušíme.
- Zemiaky nakrájame na kolieska cca 1cm hrubé a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Do hrnčeka si dáme olej, korenie a soľ a premiešame. Zmesou potrieme všetky zemiaky.
- Pripravené zemiaky dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia na 35 minút.
- Pečené zemiaky v šupke chutia najlepšie teplé a hodia sa super k akémukoľvek mäsu, ale perfektne chutia aj samostatne.
Dobrú chuť. Pripravte si s nami aj cibuľovo zemiakový šalát.