Najlepší poľovnícky guláš z diviny. Recept na skvelý guláš z diviny vám prináša kuchyňa portálu Ženy v meste. Nemáte divinu? Pripravte si chutný guláš z hovädzieho mäsa. Tradične a chutne so značkou Ženy v meste. Dobrú gulášovú chuť vám prajeme.

Poľovnícky guláš z diviny

Ako pripraviť fantastický guláš? Nie je žiaden jednotný recept na jeho prípravu. My vám však poradíme ako uvariť chutný guláš nielen z diviny, ale aj z hovädzieho či bravčového mäsa. Postup je rovnaký a úplne jednoduchý.

Guláš originál sa pripravuje samozrejme bez múky. Na jeho zahustenie postačí rozvarená cibuľa, preto použijeme väčšie množstvo.

Ak chceme guláš ešte hustejší, ku koncu pridáme najemno nastrúhaný surový zemiak. Najlepší guláš s podrobným fotoreceptom a overenými radami so značkou Ženy v meste. Inšpirujte sa.

Pripravili sme pre vás aj recept na vynikajúcu divinu. Skúste aj náš recept na hustý paradajkový pretlak.

Najlepší poľovnícky guláš z diviny, recept na guláš

  • Čas prípravy: 1,5-2 hodiny (aj dlhšie, podľa kvality mäsa)
  • Počet porcií: 5-6

 

Výborny poľovnícky guláš z diviny - ingrediencie

na 1 porciu rátame cca 100 g mäsa a 1 zemiak strednej veľkosti

  • 600 g mäso z diviny (srnčie, z diviaka)
  • 300 g cibuľa
  • 2 polievkové lyžice oleja (na marinádu mäsa)
  • 3 polievkové lyžice bravčovej masti alebo oleja (na restovanie cibuľe)
  • 6 ks zemiak strednej veľkosti
  • cca 100 g paradakového pretlaku (podľa balenia, sú rôzne 140 g, 115 g - použijeme celé balenie)
  • 2,5 dl červeného vína
  • 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • na marinádu mäsa: mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika, môžeme zvoliť aj hotové korenie na guláš alebo divinu
  • na dochutenie: metá červená paprika (sladká, ale aj pálivá), soľ (POZOR, solíme až nakoniec), 2 guličky nového korenia, 1 ks bobkový list, zopár guličiek sušených borievok, feferónka (podľa chuti), petržlenová vňať na dozdobenie (podľa chuti)

 

 

Najlepší poľovnícky guláš, recept na guláš. Foto - Nela

 

Fantastický poľovnícky guláš z diviny - postup receptu 

  1. Mäso z diviny umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Pridáme dve polievkové lyžice oleja a korenie na divinu. Ak mäsko necháme odležať v chlade aspoň hodinu, najlepšie však cez noc, získa nielen na chuti, skôr sa aj udusí.
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cibuľou nešetríme, pretože cibuľa guláš nielen dochutí, ale aj zahustí. Cibuľu si orestujeme na masti (oleji) do sklovita, zasypeme mletou červenou paprikou (2 polievkové lyžice), premiešame, pridáme mäso.
  3. Mäso z diviny orestujeme, aby sa zatiahlo (bude mať bledú farbu). Potom ho prikryjeme pokrievkou, na jemnom stupni podusíme, aby pustilo vlastnú šťavu. Takto guláš dusíme približne 15 minút, guláš získa aj týmto spôsobom na vynikajúcej chuti.
  4. K mäsu pridáme ešte nové korenie, bobkový list, sušené borievky, paradajkový pretlak, červené víno a horúcu vodu, aby bola približne 5 cm nad povrchom mäsa. Potom dusíme guláš z diviny dovtedy, pokiaľ nebude mäso polomäkké, nie úplne mäkké.
  5. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Pridáme ich k mäsu a guláš varíme, pokiaľ nebudú zemiaky a mäso mäkké. Dolejeme horúcu vodu podľa potreby, záleží aký hustý guláš obľubujeme. Pridáme soľ a dochutíme, ak je potrebné.
  6. Pred koncom varenia pridáme prelisovaný cesnak podľa chuti, môžeme zvoliť aj nadrobno nakrájanú feferónku, ak máme radi pikantné. Guláš sa tradične podáva v miskách, ešte horúci. Poľovnícky guláš dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip na záver: Ked si pripravíme guláš deň vopred, prejdú všetky chute a náš guláš bude dokonalý. Je však dôležité ho správne uskladniť. Uvarený guláš necháme úplne vychladnúť a potom ho uložíme do chladu, s mierne pootvorenou pokrievkou, aby guláš dýchal, neskysol.

Dobrú gulášovú chuť.

 

 

Inšpirujte sa receptom výborná cigánska pečienka, overený recept webu Dobrá kuchyňa