Videorecept na polievku pre ľahšie postupovanie. Zdroj: Youtube Žien v meste
Krémová polievka z medvedieho cesnaku
Polievka, ktorá má nielen lákavú krémovú farbu, arómu či chuť, ale je zároveň aj liečivá, práve vďaka sezónnej hlavnej ingrediencií - medvedí cesnak. Nie nadarmo sa mu hovorí "zelený zázrak prírody". Je plný nevyhnutných živín a vitamínov pre človeka, lieči bolesti hlavy až silné migrény, poruchy pri trávení a vylučovaní, bojuje proti vysokému krvnému tlaku či hladine cholesterolu. Skvele sa hodí do obdobia, kedy vás prepadla nádcha alebo nezastaviteľný kašeľ - medvedí cesnak v polievke má detoxikačné a protizápalové účinky, takže efektívne posilní imunitu a pomôže vám sa z tohoto stavu dostať naspäť na nohy. Presvedčte sa sami!
Navyše je polievka mimoriadne jednoduchá a zvládne ju každý začiatočník a začiatočníčka v kuchyni. Nebojte sa, v prípade pochybností máme pre vás videorecept vyššie alebo podobný fotorecept na hráškovú polievku s pridaným medvedím cesnakom. Inšpirujte sa!
Tip z nášho eshopu
Ingrediencie na liečivú polievku
- 3 hrste medvedieho cesnaku
- Plátok masla
- 1 menšia cibuľa
- 5 zemiakov strednej veľkosti
- 1 šľahačková smotana
- Na dochutenie: Soľ, mleté čierne korenie, kurkuma a vegeta
Fit polievka z medvedieho cesnaku: Postup receptu
- Medvedí cesnak umyjeme, jeho hrubšie stonky odrežeme, osušíme a nakrájame. Zemiaky si taktiež ošúpeme, umyjeme a nastrúhame (použili sme strúhadlo na jablká). Cibuľku si nakrájame nadrobno, presne ako na obrázku nižšie.
- Následne speníme cibuľu na masle, pridáme nastrúhané zemiaky a nakrájaný medvedí cesnak. Prilejeme vodu po okraj, aby zakryla zeleninu. Potom dochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou, prípadne vegetou. Pod pokrievkou následne dusíme cca 10 minút, až do zmäknutia.
- Polievku po 10 minútach odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme. Prilejeme smotanu a prevaríme. Podľa potreby dochutíme, prípadne zriedime mliekom. Ak sa nám polievka zdá príliš riedka, zahustíme troškou solamylu rozmiešaného vo vode.
- Fit polievku z medvedieho cesnaku podávame s uvareným vajíčkom, so slaninovým alebo salámovým čipsom, s opečeným chlebíkom či s čerstvým pečivom. To už záleží od vás! Dozdobíme aj zvyšným nakrájaným medvedím cesnakom. Hotovo! Môžeme konzumovať!
Nech vám polievka chutí!
Viac osvedčených liečivých receptov z medvedieho cesnaku