Najlepšie orechové medovníky, ktoré si ihneď zamilujete. Po upečení zostanú hneď mäkké. Mäkké orechové medovníky a ich tradičný recept od webu Ženy v meste.
Orechové medovníky
Milujete tradičné medovníky? A medovníky s orechami ste už vyskúšali? Nech sa páči, máme pre vás recept na hneď mäkké orechové medovníky zo špaldovej múky. K Vianociam medovníky neodmysliteľne patria. Tieto orechové medovníky si môžete upiecť aj na Štedrý večer, pretože sú ihneď mäkké.
Je však dôležité, aby ste ich nepiekli pridlho. Aj skladovanie je najvhodnejšie v uzavretej nádobe, aby nevyschli. Máme pre vás skvelý tip, aby sa medovníčky nádherne leskli. Rozšľahaným vajíčkom ich potrite až po upečení, keď sú ešte horúce. Keď zaschnú, budú dokonalé.
- Čas prípravy: 30 minút
- Čas pečenia: 8-10 minút
- Množstvo: 100 ks (podľa veľkosti)
Jednoduchý recept na tradičné medovníky, ktoré si môžete upiecť nielen na Vianoce, ale počas celého roka. Upečte si s nami koláčiky, ktoré sú so zdravšou, výživnejšou špaldovou múkou a mletými orechami. Naše orechové medovníčky sú po upečení hneď mäkké, to vám garantujeme.
Ženy v meste pre vás pravidelne pripravuje nové recepty, aby ste ich mohli vyskúšať a inšpirovať sa. Želáme vám sladké vianočné maškrtenie. Vyskúšajte aj obľúbený nepečený recept na marlenka guličky.
Tu je aj dlho hľadaný recept na najlepšie medovníky. Vyskúšajte aj recept na medovníky, ktoré nestvrdnú ani do januára. Tu je aj starý recept na medovníky. Tu je zase recept na medovníky mäkké hneď po upečení.
Ingrediencie na orechové medovníkové cesto
(Množstvo cca 100 ks)
- 350 g hladká špaldová (hladká) múka,
- 200 g práškový cukor,
- 2 polievkové lyžice tekutého medu,
- 80 g roztopeného masla alebo Palmarínu,
- 40 g mletých orechov,
- 2 ks vajce,
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny,
- 1 čajová lyžička perníkového korenia,
- 2 čajové lyžičky mletej škorice,
- na zdobenie perníkov: rozpolené orechy alebo mandle,
- na potretie perníkov: 1 ks rozšľahané vajce,
Postup receptu na hneď mäkké orechové medovníky
- Najprv si necháme roztopiť maslo a aj med, ak ho máme tuhší. Necháme vychladnúť. Potom pridáme vidličkou rozšľahané vajcia.
- Do misy pridáme špaldovú múku, cukor, pomleté orechy, sódu bikarbónu, perníkové korenie, škoricu, vaječnú zmes, spracujeme bochník.
- Cesto zabalíme do fólie a necháme odležať aspoň 2 hodiny (cez noc). Tak cesto premiesime a rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm.
- Ak cesto odleží cez noc, najprv ho necháme zmäknúť pri izbovej teplote, potom s ním pracujeme. Z cesta vykrajujeme rôzne tvary.
- Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, môžeme ho vymastiť aj maslom. Na plech ukladáme perníčky, nie blízko seba.
- Medovníčky pri pečení ešte narastú. Do koláčikov môžeme zatlačiť aj polovicu orecha alebo mandle. Budú vyzerať nádherne.
- Orechové perníčky pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia 8 - 10 minút. Konce by mali byť zlatisté. Nepečieme ich veľmi pridlho, lebo by stvrdli.
- Hneď po upečení, ešte horúce orechové medovníky potierame rozšľahaným vajíčkom, necháme ich zaschnúť. Budú sa nádherne lesknúť.
- Tip od žien v meste: Hotové orechové medovníky skladujeme v uzavretej dóze, aby nevyschli a nestvrdli. Môžeme si ich pripraviť aj vopred, aby sme nemali zhon na poslednú chvíľu. Užite si sladké medovníčkové maškrtenie. Vyskúšajte aj recept na klasické mäkké medovníky.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na linecké cesto.