Najlepšie mäkké medovníky, overený recept portálu Ženy v meste. Veď aké by to boli sviatky bez medovníkov. Skúste tie od nás.
Medovníky
Úplne neodmysliteľnou súčasťou každých Vianoc sú rôzne druhy sladkého pečiva – medzi nimi aj medovníky. Bez nich by asi ani tieto sviatky neexistovali.
Máme veľmi veľa rôznych receptov na cesto na medovníky, no niektoré sú viac, iné menej sladké. Do niektorých idú orechy, do iných nie, niektoré zostanú bledé, ďalšie sú po upečení tmavé, chrumkavé.
Traduje sa, že medovníčky treba pred Vianocami pripraviť dostatočne vpred, aby stihli aj zmäknúť. Ale pokiaľ ich cez sviatky nezvládnete zjesť, ešte dlho vám vydržia chutné aj do konca januára.
Ukážeme si teraz ako postupovať pri príprave vianočných medovníčkov podľa foto receptu na webe ženyvmeste.sk. Tu je aj recept na stále mäkké medovníky.
- Čas prípravy (celkovo spolu): 120 minút
- Čas tepelnej úpravy: 80 minút
- Počet porcií: 50
Tu je aj dlho hľadaný recept na najlepšie medovníky.
Ingrediencie na medovníky
(50 porcií)
- 500 g hladkej múky,
- 250 g práškového cukru,
- 3 vajcia,
- 1 KL sódy bikarbóny,
- 2 lyžice medu,
- pol lyžička škorice,
- 15 rozdrvených klinčekov,
- žĺtok s mliekom na potretie
Tradičné mäkké medovníky, overený recept. Foto - Slávka
Postup receptu na medovníky
- Zmiesime múku s cukrom, vajcami, sódou, medom, pridáme škoricu a klinčeky. Cesto necháme stáť v chladničke zakryté 12 až 24 hod.
- Rozvaľkáme na ½ cm plát a postupne vykrajujeme želané tvary.
- Z daného množstva pripravíme aj 4 plechy (treba ich jemne potrieť olejom).
- Pred pečením medovníčky potrieme žĺtkom vyšľahaným s mliekom. Môžeme na vrch pridať aj vlašský orech.
- Piecť na 130 stupňov Celzia asi 20 minút každý plech.
- Pripravte si medovníky aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Dobrú chuť! Skúste aj pravé valašské frgály. Máme pre vás aj rýchle kokosové pusinky. Vyskúšajte aj recept na medovníky, ktoré nestvrdnú ani do januára. Tu je aj starý recept na medovníky. Tu je zase recept na medovníky mäkké hneď po upečení.