Najlepšie cesto na medovníky, overený recept. Pripravte si skvelé celoročné medovníky podľa receptu na cesto, o ktorý sa s kuchyňou portálu Ženy v meste podelila autorka kuchárky Tak ma mama naučila.
Cesto na medovníky
Nielen na Vianoce, keď pod nohami vŕzga sneh, ale aj v lete, keď páli slnko, pečiem tieto chrumkavé medovníky. Overený recept ako si pripraviť cesto na medovníky, ktorý rozhodne patrí medzi najobľúbenejšie vianočné koláče.
S portálom Ženy v meste sa o tento recept podelila Lucia Chrenko, autorka unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila [kliknite].
Vyskúšajte cesto na medovníky aj v zime a potom aj v lete a napíšte nám do diskusie svoje skúsenosti z ich prípravy. Želáme vám dobrú chuť. Skúste aj náš recept na mäkké medovníky, alebo ten tradičný na linecké cesto. Vyskúšajte aj recept na medovníky, ktoré nestvrdnú ani do januára.
Recept na cesto na medovníky
- Pečieme na 175 °C
- Pečieme 8 - 10 minút
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší kysnutý makovník, alebo recept na hneď mäkké perníčky. Tu je aj dlho hľadaný recept na najlepšie medovníky. Tu je aj starý recept na medovníky.
Ingrediencie na prípravu cesta na medovníky
- 500 g hladkej múky,
- 125 g medu,
- 125 g masla,
- 150 g trstinového cukru,
- 2 celé vajcia,
- 2 KL mletej škorice,
- 1 KL sódy bikarbóny,
- 1 vajce na potieranie,
Cesto na medovníky. Foto - Tak ma mama naučila
Postup receptu na najlepšie cesto na medovníky
- Všetky suroviny spolu spracujeme a necháme odstáť v chlade, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo. Medovníkové cesto si rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
- Povykrajujeme tvary, aké sa nám hodia a páčia.
- Pečieme na papieri na pečenie, alebo si plech môžeme vytrieť včelím voskom, ktorý ešte viac zvýrazní vôňu medovníkov.
- Medovníky uložíme na plech a potrieme vyšľahaným vajíčkom.
Tip: Toto medovníkové cesto nemusí byť odstáte cez noc, alebo zarobené deň vopred. S cestom sa okamžite výborne pracuje.
Dobrú chuť. Vybrali sme pre vás aj recept na výborné tvarohové gombíky, skvelý tvarohový koláč