Najlepšie bravčové obrátené rezne. Inšpirujte sa osvedčeným receptom na prípravu obrátených rezňov z kuchyne portálu Ženy v meste.
Obrátené rezne
Kto by nemiloval rezne? Bez nich sa nezaobíde takmer žiadna oslava. Ak nemáte chuť na klasické bravčové rezne v trojobale, vyskúšajte osvedčený recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste na šťavnaté obrátené bravčové rezne. Ide o recept, ktorý si určite obľúbite.
- Čas prípravy: 40 minút
- Počet porcií: 6
Bravčové karé patrí medzí obľúbené druhy mäsa, je diétne a chutné. Prevkapte svoju rodinu výbornými obrátenými rezňami, ktoré chutia úžasne.
Mäsko je šťavnaté a rozplýva sa na jazyku. Nech sa páči. Nechajte sa inšpirovať. Spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá. Recepty pre vás pripravujeme s nadšením a láskou. Máme pre vás aj recept na šťavnaté kuracie rezne v cestíčku.
Chutilo vám? Napíšte nám do komentárov na facebooku. Pripravili sme obľúbený recept na sviečkovú na smotane, alebo skúste recept na maďarský segedínsky guláš.
Ingrediencie
- 800 g bravčové karé bez kosti najlepšie chladené (6 plátkov),
- 1/2 pohára strúhanky (podľa potreby),
- 2-3 ks vajcia,
- olej alebo masť,
- 1 ks väčšia cibuľa,
- 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky,
- štipka celej rasce,
- 2 polievkové lyžice kečupu,
- 1 polievková lyžica horčice,
- koreniny na mäso: soľ, vegeta (ak používate), mleté čierne korenie, mletá červená paprika, mletá rasca (podľa obľuby),
- na zahustenie omáčky: trošku Solamylu rozmiešaného vo vode (ak je potrebné),
Postup receptu na prípravu obrátených rezňov
- Bravčové karé umyjeme a osušíme. Nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm a rozklepeme. Okoreníme obľúbeným korením.
- Do nakoreného mäsa najprv vklepeme tĺčikom (hánkami rúk pozatláčame) strúhanku. Preto sa volá tento rezeň obrátený.
- V miske si rozšľaháme vajcia, pridáme trošku soli. Rezne obalené v strúhanke obalíme aj vo vajciach, ktoré poopekáme.
- Na panvicu pridáme trochu oleja a rezne opečieme z oboch strán. Vo väčšej panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
- K cibuli pridáme mletú červenú papriku, celú rascu. Vložíme mäso, prikryjeme. Mäso pustí šťavu. Pridáme kečup, horčicu.
- Rezne dusíme cca 30 minút do mäkka. Podlejeme horúcou vodou podľa potreby. Omáčku môžeme ešte dochutiť a zahustiť.
Tip na záver: Obrátený rezeň z bravčového karé chutí znamenite. Mäsko je chutné a šťavnaté. Na druhý deň je ešte lepšie, pretože prejdú všetky chute. Prílohu si môžete zvoliť podľa obľuby, či to bude dusená ryža, zemiaková kaša alebo zeleninová, hranolky, alebo aj samotná zelenina, zaručene si pochutí celá rodina. Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na výborné bravčové stehno s párkom