Pripravte si doma mäkučké zapekané kuracie mäso so smotanou a syrom s týmto receptom nie je nijaký problém. Ak máte chuť upiecť si mäsko ako v bavlnke, ste na správnom mieste. Dobrú chuť.

Zapekané kuracie mäso so smotanou a syrom

Kuracie mäso je azda najrozšírenejším a najobľúbenejším druhom mäsa. Má ho radšej nežnejšia polovička ľudstva a tiež deti, no isto ním nepohrdne ani žiaden chlap. Najmä, ak sa dôsledne pripraví a dochutí, nie je o čom diskutovať.

Len pozor, kuracie mäso môže byť zradné v prípade, že ho pečením necháme príliš vysušiť. Bude tvrdé a suché, čo nikto nemá rád. Práve preto výborne poslúži kombinácia smotany a strúhaného syra, ktorá mäsku pomôže zostať aj po upečení mäkučkým a šťavnatým.

Prezrite si fotorecept Dobrá kuchyňa a úplne jednoducho vykúzlite výborné kuracie mäso, ktoré ani zďaleka nie je suché alebo bez chuti. A stačí na to pár ingrediencií...

Kuracie mäso so smotanou a syrom

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 60 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Ingrediencie na 4 porcie zapekaného kuracie mäsa

  • 1 kg vykosteného kuracieho mäsa zo stehien,
  • 250 ml šľahačkovej smotany,
  • 300 g syra eidam alebo gouda,
  • soľ - podľa potreby,
  • mleté čierne korenie - podľa potreby,
  • pol KL vegety,
  • 2 polievkovej lyžice repkového oleja,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Zapekané kuracie mäso so smotanou a syrom, ako v bavlnke. Foto - Slávka

Postup receptu na zapekané kuracie mäso so syrom a smotanou

  1. Zapekaciu misu si vytrieme olejom a na dno dáme kuracie mäso, osolené, okorenené. Naklepávať ho netreba.
  2. Mäsko zalejeme šľahačkovou smotanou, v ktorej sme rozmiešali vegetu.
  3. Na to nastrúhame syr, môžeme takýchto vrstiev urobiť aj viac.
  4. Pečieme zhruba 45 minút prikryté alobalom na 180 stupňov Celzia.
  5. Na zvyšných 15 minút dáme alobal preč, aby sa syr pripiekol zo zlatista. Teplotu môžeme zvýšiť na 220 stupňov.
  6. Zapečené kuracie mäso je hotové. Môžeme podávať so zemiakovým pyré, prípadne ryžou.

Dobrú chuť.