Pripravte si doma mäkučké zapekané kuracie mäso so smotanou a syrom s týmto receptom nie je nijaký problém. Ak máte chuť upiecť si mäsko ako v bavlnke, ste na správnom mieste. Dobrú chuť.
Zapekané kuracie mäso so smotanou a syrom
Kuracie mäso je azda najrozšírenejším a najobľúbenejším druhom mäsa. Má ho radšej nežnejšia polovička ľudstva a tiež deti, no isto ním nepohrdne ani žiaden chlap. Najmä, ak sa dôsledne pripraví a dochutí, nie je o čom diskutovať.
Len pozor, kuracie mäso môže byť zradné v prípade, že ho pečením necháme príliš vysušiť. Bude tvrdé a suché, čo nikto nemá rád. Práve preto výborne poslúži kombinácia smotany a strúhaného syra, ktorá mäsku pomôže zostať aj po upečení mäkučkým a šťavnatým.
Prezrite si fotorecept Dobrá kuchyňa a úplne jednoducho vykúzlite výborné kuracie mäso, ktoré ani zďaleka nie je suché alebo bez chuti. A stačí na to pár ingrediencií...
Kuracie mäso so smotanou a syrom
- Čas prípravy: 15 minút
- Čas tepelnej úpravy: 60 minút
- Počet porcií: 4
Prečítajte si
Ingrediencie na 4 porcie zapekaného kuracie mäsa
- 1 kg vykosteného kuracieho mäsa zo stehien,
- 250 ml šľahačkovej smotany,
- 300 g syra eidam alebo gouda,
- soľ - podľa potreby,
- mleté čierne korenie - podľa potreby,
- pol KL vegety,
- 2 polievkovej lyžice repkového oleja,
Zapekané kuracie mäso so smotanou a syrom, ako v bavlnke. Foto - Slávka
Postup receptu na zapekané kuracie mäso so syrom a smotanou
- Zapekaciu misu si vytrieme olejom a na dno dáme kuracie mäso, osolené, okorenené. Naklepávať ho netreba.
- Mäsko zalejeme šľahačkovou smotanou, v ktorej sme rozmiešali vegetu.
- Na to nastrúhame syr, môžeme takýchto vrstiev urobiť aj viac.
- Pečieme zhruba 45 minút prikryté alobalom na 180 stupňov Celzia.
- Na zvyšných 15 minút dáme alobal preč, aby sa syr pripiekol zo zlatista. Teplotu môžeme zvýšiť na 220 stupňov.
- Zapečené kuracie mäso je hotové. Môžeme podávať so zemiakovým pyré, prípadne ryžou.
Dobrú chuť.