Šťavnaté pečené kuracie stehná: Overený a jednoduchý recept na rozmaríne
Najlepšie pečené kuracie stehná v rúre sú na webe Ženy v meste. Vyskúšajte osvedčený recept na prípravu kuracích stehien na rozmaríne.
Chrumkavé pečené kuracie stehná
Chrumkavé pečené kuracie stehná na rozmaríne spájajú v sebe dva dôležité prvky: chutnosť a jednoduchosť! Patria medzi najobľúbenejšie recepty z kuracieho mäsa.
Jednoduchý recept na šťavnaté pečené kuracie stehná
Je to naozaj jednoduchý recept. Len s niekoľkými bežne dostupnými ingredienciami vieme doma kedykoľvek vykúzliť vynikajúci obed či večeru bez väčšej námahy. Rozmarín a cesnak nádherne prevoňajú kuracie stehná, čo spraví tento jednoduchý recept ešte chutnejším. Vyskúšajte ho.
Ingrediencie
- 3 kuracie stehná
- 3 strúčiky cesnaku
- Olivový olej
- 3-4 malé vetvičky čerstvého rozmarínu (môžeme nahradiť sušeným)
- Soľ
- Čierne korenie
- Mletá sladká paprika
Postup receptu na pečené kuracie stehná v rúre
- Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Potrieme olejom, osolíme, okoreníme a posypeme mletou sladkou paprikou.
- Pripravené stehná položíme na pekáč a pridáme trochu oleja, aby sa neprilepili.
- Strúčiky cesnaku nakrájame na tenké kolieska a obložíme nimi kuracie stehná. Odporúčam dať niekoľko koliesok aj pod kuracie stehná, nielen navrch.
- Pridáme čerstvý rozmarín, alebo sušený rozmarín, aby sme prevoňali kuracie stehná.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 40 minút, potom zvýšime teplotu na 200 stupňov a pečieme ďalších 10-15 minút, aby vznikla chrumkavá kôrka.
- Hotové pečené kuracie stehná podávame so zemiakmi, ryžou alebo inou obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť! Vyskúšajte aj recept na kuracie mäso v marináde alebo na luxusné pečené kuracie stehná s omáčkou. Odporúčame tiež zemiakové placky s mäsom a kuracie prsia s hubovou omáčkou.